• "Medzi nami dievčatami " alebo "Čas premien"

          • Dňa 26.9. sa uskutočnila prednáška "Medzi mami dievčatami" ( alebo "Čas premien") pod vedením pani uč. Mgr. Ľubici Nagyovej. Prednášky sa zúčastnili dievčatá zo 4. - 9. ročníka. Cieľom prednášky bolo umožniť dievčatám lepšie chápať fyzické a psychické zmeny, ktorými budú prechádzať alebo už prechádzajú a uvedomiť si, že tieto zmeny sú prirodzenou súčasťou ich vývoja, pomôcť dievčatám pochopiť menštruačný cyklus, ako prirodzenú súčasť života ženy – ako prejav zdravia, pripraviť dievčatá na potrebnú zmenu hygienických návykov, ktoré súvisia s dospievaním a poskytnúť im informácie o výrobkoch dámskej hygieny a spôsobe ich používania.

            Foto zdroj: google

          • Opäť v škole - 9.september 2022

          • Žiaci ZŠ s MŠ v Želovciach úspešne odštarovali školský rok 2022/2023. Prváci, si pomaly zvykajú na školský režim.  Deviataci stoja pred vážnym rozhodnutím „Kam na strednú školu?“ Žiakom sa bude venovať vysoko kvalifikovaný pedagogický zbor a prevádzkoví zamestnanci školy. Všetkým želáme „úspešný nový školský rok.“

            Foto: Archív školy

          • Začiatok školského roka 2022/2023 - doplňujúce informácie

          • Vedenie ZŠ s MŠ Želovce, oznamuje rodičom detí MŠ a žiakov ZŠ, že slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční v pondelok 5. septembra 2022 o 08:00 hod. na hlavnej chodbe. Prevádzka v MŠ bude spustená v pondelok 5. septembra 2022 od 07:00 hod. Školské vyučovanie žiakov ZŠ podľa rozvrhu začína triednickými hodinami dňa 6. septembra 2022. Školská jedáleň a školský klub detí pre žiakov základnej ZŠ poskytne svoje služby v plnom rozsahu od utorka - 6. septembra 2022. 

          • Mimoriadny oznam !!! "Obedy zadarmo" od 1.9. 2022

          • Ústredie práce upozorňuje rodičov detí od 6 do 15 rokov, na novelu zákona, ktorá dáva niektorým skupinám rodičov na výber - zvýšený daňový bonus na dieťa alebo poskytnutie dotácie na stravu (obed zadarmo).

            V prípade záujmu o dotáciu na podporu stravovacích návykov dieťaťa podľa zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, nebude na toto dieťa uplatnený nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku podľa zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov.

            Čestné vyhlásenie – v prílohe, je potrebné podpísať a obratom doručiť do 26.07.2022 na Obecný úrad v Želovciach.

          • "Ahoj školský rok 2021/2022 - hurá na prázdniny"

          • 30.06.2022 sme sa opäť po roku zišli, aby sme slávnostne ukončili školský rok 2021/2022. Žiaci si prevzali "Pochvaly riaditeľom školy" a knižné odmeny, ktoré im boli udelené za úspešnú reprezentáciu v OK – Rozprávkové vretienko, Slávik Slovenska, Matematická olympiáda, anglický jazyk, dejepis, geografia, pytagoriáda, v celoslovenskej súťaži "Matematický klokan", Môj farebný svet a v projekte Zelená škola, ďalej za výborné vyučovacie výsledky, správanie, vzornú dochádzku, za výsledky v umeleckých a športových súťažiach. Krásne slnečné leto želáme všetkým :)

          • "Slávnostná rozlúčka s deviatakmi"

          • 28. júna 2022 sme sa rozlúčili s deviatakmi. Odzneli slávnostné príhovory a poďakovania. Poďakovanie a rozlúčka s triednym učiteľom Mgr. Jánom Geregaiom, vedením školy i s pedagógmi. Po prázdninách sa z nich stanú čerství stredoškoláci, my želáme všetkým úspešný štart, veľa šťastia a študijných úspechov :)

          • Rozlúčková slávnosť v MŠ

          • Čas neúprosne letí vpred a nastal opäť koniec školského roka a čas rozlúčky s predškolákmi, ktorí opustia MŠ a v septembri nastúpia do prvého ročníka ZŠ. Po úvodnom príhovore pani riaditeľky ZŠ s MŠ a zástupkyne MŠ ktorá sa v mene celého kolektívu MŠ rozlúčila a popriala predškolákom veľa úspechov v škole  sa začal program s predškolákmi. Naši predškoláci sa rozlúčili so svojimi kamarátmi pekným rozlúčkovým programom. Pani učiteľky pripravili spomienkové video pre rodičov s fotkami detí a premietli ich na interaktívnej tabuli. Pani učiteľky rozdali deťom darčeky, kytičky a fotky ako spomienku na materskú školu. Po úvodnej časti nechýbalo ani sladké občerstvenie vo forme chutnej torty. Po ukončení programu deti s rodičmi a učiteľkami spevom a dobrou náladou odniesli tablo do obchodu. Naši už budúci žiaci zažili v škôlke  nezabudnuteľný deň ,ktorým sa pre deti končí čas ´´iba hrania´´  a začína čas učenia a zodpovednosti za svoje dosiahnuté vedomosti a zručnosti.

          • Školský výlet žiakov 2. stupňa do Banskej Štiavnice

          • Naši žiaci 2. stupňa navštívili v rámci školského výletu Banskú Štiavnicu. V rámci poznávacej a vzdelávacej činnosti navštívili Svätý Anton, Banku lásky v Banskej Štiavnici, oboznámili sa s literárnou činnosťou Andreja Sládkoviča a navštívili Kalváriu v Banskej Štiavnici. Vo Zvolene si pozreli film Buzz Flighyear. Žiaci si priniesli nové poznatky a veľmi pekné zážitky:)

          • Škola v prírode

          • Škola v prírode sa konala v prekrásnom prostredí Nízkych Tatier, neďaleko Tálov a Chopku, v malebnej obci Bystrá v termíne 06.06.-10.06.2022. Zúčastnili sa jej štvrtáci pod vedením triednej učiteľky Mgr. L.Filipovej a dozorujúcej učiteľky Mgr.G.Molnárovej. Žiaci si zo ŠvP odniesli množstvo krásnych spomienok a zážitkov: navštívili Bystriansku jaskyňu, absolvovali turistickú vychádzku do okolia pozdĺž potoka Bystrianka, okúpali sa vo wellnese hotela Bystrá, previezli sa na Čiernohronskej železničke do lesného skanzenu Vydrovo, nakúpili v nákupnom centre Európa v B.Bystrici. Okrem toho prebiehali rôzne aktivity: karneval, diskotéka, babylonské bingo, jarmok a zbieranie opičích dukátov, záverečné ukončenie ŠvP - divadelné predstavenie Pipi dlhá pančucha, kde účinkovali všetci žiaci. Navždy sa zachová v pamäti babylonská Škola v prírode. :)

          • Oznam!!!

          • Milí rodičia! Vedenie ZŠ s MŠ v Želovciach, oznamuje, že z prevádzkových dôvodov, bude dňa 15.6.2022 ( streda ) skrátené vyučovanie a Školský klub nebude v prevádzke, na ZŠ s MŠ v Želovciach. Riadne vyučovanie ako aj prevádzka Školského klubu  pokračuje 16.6.2022 ( štvrtok ).  Podrobnejšie informácie poskytnú triedni učitelia.

          • Oznam pre žiakov a rodičov 8. a 9.ročníka!!!

          • Milí rodičia a žiaci 8. a 9. ročníka! Oznamujeme vám, že 18.5.2022 (v stredu) na našej škole prebehne Testovanie 5. V súvislosti s tým, majú žiaci 8. a 9. ročníka udelené riaditeľské voľno.

          • MÔJ FAREBNÝ SVET výtvarná súťaž

          • Žiaci 1.stupňa sa zapojili do výtvarnej súťaže, kde mali za úlohu do 25.03.2022 vymaľovať predlohu pohľadnice vo formáte A4. Do tejto výzvy sa zapojili žiaci z celého Slovenska. Mohli si zvoliť techniku vyfarbovania (pastelky, fixky, voskovky) alebo techniku maľby (vodové farby, temperové farby). Spomedzi všetkých zaslaných pohľadníc vybrali 50 výhercov, ktorí získali vecný balíček. Jednou z úspešných súťažiacich a ocenených bola aj žiačka našej školy štvrtáčka Rebeka Halková. Tá získala batoh naplnený s výtvarnými potrebami a sladkosťami. Dodatočne bola vyžrebovaná o malé kreatívne pomôcky aj žiačka z 2.ročníka Alexandra Hudáková. Všetkým výhercom srdečne gratulujeme a kooordinátorke súťaže Mgr.Andrei Bartošovej a pani učiteľkám ďakujeme!

          • VŠETKOVEDKO ,,Veľký súboj o najmúdrejšieho...´´

          • O titul Všetkovedka bojovali žiaci druhého a tretieho ročníka našej ZŠ. Žiaci, ktorí sa zaradili vo svojej kategórii medzi 30 % najúspešnejších riešiteľov, získali titul s diplomom VŠETKOVEDKO a peknú cenu. Išlo o dvoch žiakov 2.ročníka: Matúš Šinkovkin, Ladislav Rydzyk.

            Tretiaci  získali menej bodov, tak sa z nich stali VŠETKOVEDKOVI UČNI. Majú pekný diplom, ktorý bude spomienkou na túto súťaž. Všetkým oceneným srdečne gratulujeme! Ďakujeme koordinátorke Mgr.Lenke Filipovej a triednym učiteľkám.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje