• Prednáška „Zdravé zúbky“ v Školskom klube detí

          • ​​​​​​Dňa 3.mája 2023 žiaci zo Školského klubu detí absolvovali interaktívnu prednášku s pracovníčkami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Veľkom Krtíši, s názvom „Zdravé zúbky.“ Počas prednášky sa deti dozvedeli ako si správne čistiť svoje zúbky, čo je pre chrup zdravé a naopak, nezdravé a spoločne si vyrobili aj pastu na čistenie zúbkov zo surovín, ktoré sa používali v dávnej minulosti. V závere prednášky si deti utvrdili získané vedomosti prostredníctvom kreslenej rozprávky s danou tematikou. Ďakujeme pracovníčkam Regionálneho úradu vo Veľkom Krtíši​​​​​​.​​​​​

            Foto zdroj: archív

          • Úspechy deviatakov na okresnom kole chemickej olympiády

          • Dňa 30.3.2023 sa uskutočnilo okresné kolo chemickej olympiády, kategória D, na ktorom sa zúčastnili dve žiačky deviateho ročníka. Lýdia Bányayová sa stala úspešnou riešiteľkou a umiestnila sa na peknom 3. mieste. Alexandra Balgová sa stala úspešnou riešiteľkou a umiestnila sa na 6. mieste. Obom žiačkam srdečne blahoželáme. Ďakujeme  RNDr. Z. Majorošovi za vzornú prípravu žiačok.

            Foto zdroj: archív

          • Plavecký výcvik žiakov 2.stupňa

          • Plaveckého výcviku sa v školskom roku 2022/2023 zúčastnili žiaci 5., 6. a 7. ročníka pod vedením 3 – členného pedagogického dozoru, t.j. Mgr.A.Bartošová, Mgr.J.Geregai, Mgr.M.Pavlovkinová v termíne od 24.4.-28.4.2023. Plaveckého výcviku sa zúčastnilo aktívne 29 žiakov, ktorí sa postupne oboznamovali s organizačným poriadkom každého jedného dňa (rozcvička, sprchovanie, rozohriatie,  hry vo vode, dýchanie, splývanie, nácvik nôh a rúk pri plávaní, plávanie pŕs a kraula). Niektorí žiaci mali strach z vody, ktorý však postupne prekonali pri oboznámení sa s vodou, vodnými hrami i plaveckými technikami. Ku koncu plaveckého výcviku vo vode plávali ako rybky. Personál plavárne bol ústretový, milý, priateľský, komunikatívny, ochotný nám pomôcť a všetko vysvetliť, ukázať. Tešíme sa z ich úspechu a srdečne žiakom gratulujeme. Ďakujeme členom pedagogického dozoru.

            Foto zdroj: archív

          • Dôležitý oznam!!!

          • Milí rodičia a žiaci! Vedenie ZŠ s MŠ v Želovciach, so súhlasom zriaďovateľa, oznamuje všetkým rodičom a žiakom, že dňa 02. mája 2023 (utorok),  majú žiaci základnej školy udelené riaditeľské voľno, z dôvodu prerušenia dodávky elektrickej energie. Vyučovanie začína 3. mája 2023 (v stredu). Riaditeľské voľno sa nevzťahuje na plavecký výcvik pre 1.stupeň, ktorý sa uskutoční podľa plánu.  

          • Kontaktný zápis do 1. ročníka ZŠ

          • Vedenie ZŠ s MŠ Želovce oznamuje všetkým zákonným zástupcom detí, ktoré dovŕšia k 31. augustu 2023 vek šesť rokov, že kontaktný zápis detí do 1. ročníka ZŠ na školský rok 2023/20234 sa uskutoční v stredu 26. apríla 2023 so začiatkom od 13:00 hod. v budove ZŠ s MŠ Želovce v miestnosti 4. ročníka.

            Zákonný zástupca predloží v deň zápisu z dôvodu overenia správnosti údajov nasledovné dokumenty:

            • kópiu rodného listu dieťaťa
            • kópiu kartičky poistenca/dieťaťa
            • prihlášku vytlačenú a podpísanú oboma rodičmi, aj keď žijú v jednej domácnosti

            Pokiaľ je zadováženie podpisu druhého zákonného zástupcu spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou, predloží zákonný zástupca „Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu“ (pod obrázkom).

          • Školské obedy!!!

          • Milí rodičia!

            Od 1.5.2023 bude štát poskytovať dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa a každý rodič musí osobne podpísať a odovzdať žiadosť. Žiadosť je potrebné odovzdať najneskôr do 20.04.2023. Kto nepodá žiadosť nebude mať nárok na obedy od štátu. V poslednom ročníku materskej školy, dopláca k dotácii zákonný zástupca 0,50 centov.

            Prikladáme túto žiadosť, (klikni nižšie na návratku), ktorú je potrebné vytlačiť, vyplniť, podpísať a doručiť triednym učiteľom, prosím potrebné je to stihnúť najneskôr do 20. apríla 2023.

          • Režijné náklady za stravu a poplatok za školský klub detí !!!

          • Milí rodičia ! Od 15.03.2023, v zmysle dodatku č. 6, ktorým sa mení a dopĺňa Všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2011 o výške príspevkov v MŠ, školskej jedálni obce Želovce a zákona č. 245/2008 Z.z., zákonný zástupca prispieva na režijné náklady v materskej škole - 0,10 centov, v základnej škole (6 - 11 rokov  1.stupeň) – 0,25 centov, (11 – 15 rokov 2.stupeň) – 0,25 centov. V zmysle VZN č.2/2011, výška príspevku na činnosť školského klubu detí je 3,50 €. Viď www.zelovce.sk, link: https://www.zelovce.sk/vzn-0/mid/66653/ma0/2023/.html.

          • 2. miesto na "Majstrovstvách Banskobystrického kraja v streľbe"

          • Náš žiak Matúš Berky zo 7.ročníka, dosiahol veľký úspech na Majstrovstvách Banskobystrického kraja žiakov ZŠ v streľbe zo vzduchových zbraní pre rok 2023, ktoré sa konali v Brezne. Matúš získal v kategórii starších žiakov ZŠ v streľbe zo vzduchovej pištole  2.miesto. Gratulujeme!!! Matúšovi aj všetkým žiakom želáme veľa úspechov.

            Foto zdroj: archív

          • "Všetkovedko" úspechy našich druhákov a tretiakov

          • Naši žiaci vedeli úspešne odpovedať na všetky otázky v tohtoročnej súťaži "Všetkovedko". Zo všetkých žiakov boli druháci najúspešnejší v kategórii Všetkovedko 2. Na 1. mieste sa umiestnili Adamko Pavlovkin, Brigitka Škerlecová a Borisko Takáč, k čomu im gratulujeme a želáme, nech sa im darí. Môžete ich vidieť v Galérii slávy 22-23. Na 2. mieste sa umiestnila Danielka Halková a na 3. mieste Maťko Mišurda z 3. ročníka. Mgr.A.Bartošovej a všetkým pani učiteľkám ďakujeme za prípravu žiakov. Galéria slávy 22-23, link: 

            https://vsetkovedko.sk/galeria-slavy-22-23

            Foto zdroj: archív

          • Lyžiarsky výcvik žiakov našej školy

          • Žiaci našej školy sa v dňoch 6.2. – 10.2.2023 zúčastnili základného lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku Látky. Spoločnosť nám robili aj žiaci a kolegovia zo ZŠ  Bušiniec a Dolnej Strehovej. Žiaci tak mali možnosť osvojiť si základné lyžiarske zručnosti a zároveň sa zoznámiť s novými spolužiakmi a nadobudnúť aj nové priateľstvá.

                        Zo ZŠ Želovce sa lyžiarskeho zúčastnili 11 žiaci, z toho bolo 10 nelyžiarov, ktorí mali úplne  prvé skúsenosti s lyžovaním a pobytom v horskom prostredí. Pre zvládnutie lyžiarskych zručností sme mali ideálne prostredie. Dostatočná porcia snehu, príjemné mínusové teploty a celý týždeň krásne slnečné počasie. K tomu sa pridala aj perfektne pripravená zjazdovka, za čo patrí veľké poďakovanie vlekárom a všetkým, ktorí  sa na tom podieľali.

                        Výcvik nebol jednoduchý a žiaci občas siahali aj na dno svojich síl, ale vďaka ich silnej vôli to prinieslo svoje ovocie. Všetci žiaci zo ZŠ Želovce základný lyžiarsky výcvik zvládli a domov sa vracali vo veľmi dobrej a pozitívnej nálade z dobre odvedenej práce. Ďakujeme Mgr. Jánovi Geregaiovi vedúcemu lyžiarskeho výcviku.

          • Karneval v materskej škole

          • Fašiangy, Turíce..., tak sa spieva v jednej ľudovej pesničke. Všetci dobre vieme, že fašiangy sú časom zábav, plesov a karnevalov. Po nich nasleduje pôst, cez ktorý všetka zábava utícha až do Veľkej noci. Keďže zábavu majú radi nielen dospelí, ale aj deti, tak ani jeden rok sa nezaobíde bez tradičného karnevalu v materskej škole. Nebolo tomu inak ani tento rok. Karneval sa konal 8. februára. Viď prílohu nižšie.

            Foto zdroj: archív

          • Telovýchovný program úpolových športov MMA na našej škole

          • Telovýchovný program úpolových športov MMA pod vedením pána Pavla Berkyho, trénera, akreditovaného športového odborníka zväzu MMA a jeho asistenta Ľubomíra Račáka, nášho bývalého žiaka, sa konal 3-krát od 13.1. – 3.2.2023 po dve vyučovacie hodiny, pre žiakov 1. stupňa. Program bol zameraný na úpolové, obranné a posilňovacie schopnosti, ktoré majú viesť k správnemu životnému štýlu a držaniu tela vo všetkých pozíciách. Ohlasy zo strany učiteľov boli pozitívne a zo strany žiakov sršalo športovo pozitívne naladenie, čo viedlo aj k upevneniu pozitívnych vzťahov medzi žiakmi 1. stupňa. V mene celej školy ZŠ s MŠ Želovce sa mu chceme veľmi pekne poďakovať za príkladnú učiteľskú športovú prácu, ktorá sa žiakom veľmi páčila :) Viď recenziu v prílohe.

            Foto zdroj: archív

          • Deň bezpečného internetu

          • ,,Buďme v bezpečí nielen dnes, ale každý deň“

            Vážení učitelia, rodičia a žiaci, pri príležitosti ,,Dňa bezpečného internetu“ Okresné riaditeľstvo Policajného zboru vo Veľkom Krtíši Vás touto cestou informuje o súčasnej vážnej problematike, ktorá sa týka našich detí, žiakov a študentov, ktorí sú denne vystavení rizikám on-line sveta. Za účelom preventívneho pôsobenia Vám prinášame dôležité odporúčania. Viď prílohu nižšie.

          • Úspechy deviatakov na olympiáde

          • Tento školský rok sme sa na škole zapojili aj do súťaže „Olympiáda v nemeckom jazyku“. Školského kola v kategórii 1B (žiaci 8. a 9. ročníka) sa zúčastnili 4 žiaci. Je to postupová súťaž, do okresného kola postúpili žiaci, ktorí sa umiestnili na 1. a 2. mieste. Postupujúca Kiara Salkaiová (9. roč.) sa umiestnila v okresnom kole spomínanej súťaže na 2. mieste. Gratulujeme! Ďakujeme jej za ukážkovú reprezentáciu školy, pani učiteľke Mgr. Andrei Belovej  za odborné vedenie a prípravu žiačky. Prajeme jej aj všetkým deviatakom veľa úspechov pri výbere a prijímaní na štúdium na vybraných stredných školách.

            Foto zdroj: archív

          • Dôležitý oznam – pre rodičov detí z MŠ!!!

          • Milí rodičia ! Vedenie ZŠ s MŠ Želovce, po odporučení RÚVZ vo V. Krtíši a po konzultácii so zriaďovateľom obce Želovce, oznamuje, že prevádzka MŠ bude prerušená od 24.01.2023 (utorok) – 27.01.2023 (piatok), z dôvodu vysokej chorobnosti detí. Riadna prevádzka materskej školy začína 30.01.2023 (pondelok).

          • Oznam pre rodičov žiakov základnej školy – zmena výšky príspevku za stravu

          • V zmysle Dodatku č.5, ktorým sa mení a dopĺňa všeobecne záväzné nariadenie č.2/2011 o výške príspevkov v MŠ, školskej jedálni obce Želovce, za žiaka základnej školy, na ktorého je poskytnutá dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom podľa zákona č.544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, platí zákonný zástupca príspevok znížený o poskytntú dotáciu. Dotácia je vo výške 1,30 €, cena jedla je pre žiakov I. stupňa 1,30 € a pre žiakov II. stupňa 1,50 €, preto rozdiel 0,20 € dopláca u žiakov  II.stupňa zákonný zástupca. Dodatok č.5 k VZN č.2/2011 nadobúda účinnosť  01.01.2023. Dodatok č.5 k VZN č.2/2011 – link: https://www.zelovce.sk/

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje