• "Remeslá ožívajú"

          •     Naši siedmaci sa pod vedením triednej učiteľky, Mgr. Márie Pavlovkinovej, a výchovnej poradkyne, Mgr. Zity Kováčovej, zúčastnili podujatia kariérového poradenstva pre žiakov ZŠ pod názvom „Remeslá ožívajú“, ktoré organizovalo Centrum poradenstva a prevencie v spolupráci s Regionálnym centrom kariéry BBSK a SNM – Múzeom bábkarských kultúr a hračiek .
                 Jeho cieľom bolo zvýšiť motiváciu mladých ľudí pre štúdium na stredných školách v okrese Veľký Krtíš. Žiaci na jednotlivých stanovištiach pod vedením mentorky mali možnosť zážitkovým učením pozorovať pokrok a modernizáciu v súčasných remeslách a odbúrať stereotypy pri výbere strednej školy. 
                 Vstupenkou na podujatie bol erb triedy, ktorý mal prezentovať silné stránky, záujmy a predstavy o budúcom povolaní.
                Naši žiaci zožali na tomto podujatí veľký úspech – ich erb bol vyhodnotený komisiou za najoriginálnejší a najnápaditejší a taktiež ako jediným sa im podarilo získať prvenstvo vo všetkých kategóriách – TOP trieda v kategórii aktivita, tímovosť, zručnosť a komunikácia,  za čo im srdečne gratulujeme a sme na nich patrične pyšní.  Žiaci si z tohto dňa odniesli nové a zaujímavé informácie, množstvo nových zážitkov a materiálne odmeny.  Cenou mentora bola odmenená Jarmila Slezáková. Za „NAJ ERB“ získali všetci siedmaci 2 voľné vstupenky na kúpalisko KRTKO vo Veľkom Krtíši.

          • Deň matiek v materskej škole

          • Dňa 19.05.2023, v piatok sme v krásne vyzdobenej materskej škole privítali mamičky, staré mamy, ale aj ockov a príbuzných na slávnosti "Dňa matiek", na ktorú si deti pre nich za pomoci pani učiteliek, pripravili program. Pred rodičov po prvýkrát vystúpili deti z malej triedy s básňami, piesňami a aj tančekmi. Chlapci a dievčatá z veľkej triedy už smelo a s obrovskou radosťou recitovali básne, piesne pre svoje mamičky a tancovali tance venované všetkým prítomným. Na záver programu deti odovzdali darčeky a kvety svojim mamám aj starým rodičom a na dvore si mohli urobiť spoločné fotky pri fotostene.

            Foto zdroj: archív

          • Vyhodnotenie plaveckého výcviku žiakov 1. stupňa

          • Žiaci 3. a 4. ročníka sa zúčastnili plaveckého výcviku v termíne od 02.05. - 05.05.2023. Niektorí žiaci mali prvý deň strach z vody, ktorý však postupne prekonali. Viacerí žiaci mali základy plávania, ktoré si počas daného týždňa vo veľkom bazéne zdokonaľovali. Žiakom sa na plavárni veľmi páčilo, cítili sa uvoľnene. Boli spokojní s organizáciou plaveckého výcviku, s pedagogickým dozorom, s personálom plavárne, ktorý bol milý a ústretový. Tešíme sa so žiakmi z úspešného absolvovania plaveckého výcviku. Ďakujeme pedagógom Mgr. Kamile Mišurdovej, Mgr. Zdenke Krýzovej a Mgr. Jánovi Geregaiovi.

            Foto zdroj: archív

          • Prednáška „Zdravé zúbky“ v Školskom klube detí

          • ​​​​​​Dňa 3.mája 2023 žiaci zo Školského klubu detí absolvovali interaktívnu prednášku s pracovníčkami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Veľkom Krtíši, s názvom „Zdravé zúbky.“ Počas prednášky sa deti dozvedeli ako si správne čistiť svoje zúbky, čo je pre chrup zdravé a naopak, nezdravé a spoločne si vyrobili aj pastu na čistenie zúbkov zo surovín, ktoré sa používali v dávnej minulosti. V závere prednášky si deti utvrdili získané vedomosti prostredníctvom kreslenej rozprávky s danou tematikou. Ďakujeme pracovníčkam Regionálneho úradu vo Veľkom Krtíši​​​​​​.​​​​​

            Foto zdroj: archív

          • Úspechy deviatakov na okresnom kole chemickej olympiády

          • Dňa 30.3.2023 sa uskutočnilo okresné kolo chemickej olympiády, kategória D, na ktorom sa zúčastnili dve žiačky deviateho ročníka. Lýdia Bányayová sa stala úspešnou riešiteľkou a umiestnila sa na peknom 3. mieste. Alexandra Balgová sa stala úspešnou riešiteľkou a umiestnila sa na 6. mieste. Obom žiačkam srdečne blahoželáme. Ďakujeme  RNDr. Z. Majorošovi za vzornú prípravu žiačok.

            Foto zdroj: archív

          • Plavecký výcvik žiakov 2.stupňa

          • Plaveckého výcviku sa v školskom roku 2022/2023 zúčastnili žiaci 5., 6. a 7. ročníka pod vedením 3 – členného pedagogického dozoru, t.j. Mgr.A.Bartošová, Mgr.J.Geregai, Mgr.M.Pavlovkinová v termíne od 24.4.-28.4.2023. Plaveckého výcviku sa zúčastnilo aktívne 29 žiakov, ktorí sa postupne oboznamovali s organizačným poriadkom každého jedného dňa (rozcvička, sprchovanie, rozohriatie,  hry vo vode, dýchanie, splývanie, nácvik nôh a rúk pri plávaní, plávanie pŕs a kraula). Niektorí žiaci mali strach z vody, ktorý však postupne prekonali pri oboznámení sa s vodou, vodnými hrami i plaveckými technikami. Ku koncu plaveckého výcviku vo vode plávali ako rybky. Personál plavárne bol ústretový, milý, priateľský, komunikatívny, ochotný nám pomôcť a všetko vysvetliť, ukázať. Tešíme sa z ich úspechu a srdečne žiakom gratulujeme. Ďakujeme členom pedagogického dozoru.

            Foto zdroj: archív

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje