• Oznam

          • Dňa 21.11.2022 (pondelok) budú mať žiaci a deti ZŠ aj MŠ riaditeľské voľno z dôvodu ďalšieho vzdelávania pedagogických zamestnancov. Riadne vyučovanie a prevádzka MŠ pokračuje 22.11.2022 (utorok). Ďakujeme:)

          • Členovia JDS si uctili pamiatku padlých vo vojnách pri mohyle

          • Pred 104 rokmi, 11. novembra o 11. hodine a 11. minúte vstúpila do platnosti dohoda o prímerí medzi Nemeckom a spojeneckými mocnosťami. Ukončenie 1. svetovej vojny si v deň výročia tejto historickej udalosti pripomenuli predstavitelia obce Želovce v spolupráci s Jednotou dôchodcov Slovenska a taktiež občianskou verejnosťou. Po príhovore Anny Kiškováčovej a starostu obce Štefana Rimaja nasledoval krátky program žiakov ZŠ Želovce v podobe básní a piesní s protivojnovou tematikou pod vedením Mgr. M. Pavlovkinovej, Mgr. J. Geregaia a Mgr. A. Bartošovej. Spomienková slávnosť bola ukončená položením vencov k pamätníku obetí prvej  i druhej svetovej vojny.

          • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl a je každoročne vyhlasovaná a organizovaná Iuventou ako postupová súťaž. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov základných a stredných škôl v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť, zvyšovať záujem o slovenský jazyk a literatúru.
                 V školskom roku 2022/2023 Základnú školu s materskou školou Želovce reprezentovala na okresnom kole 15. ročníka OSJL v CVČ Veľký Krtíš naša žiačka IX. ročníka – Lýdia Bányayová, ktorá v školskom kole získala najlepšie výsledky a bola úspešnou riešiteľkou. Svoje vedomosti prezentovala a dokazovala vo vedomostnom teste, v rámci ústnej časti v transformácii umeleckého textu a rečnícke schopnosti v 3. časti – tvorbe a prednese prívetu na tematiku „Október – mesiac úcty k starším“.  Mgr.Márii Pavlovkinovej ďakujeme za vzornú prípravu žiačky. Lydke gratulujeme a ďakujeme zo svedomitú prípravu.

          • Dôležitý oznam pre rodičov!!!

          • Vážení rodičia!  Žiadame Vás, ktorí ste ešte neuhradili príspevok do fondu ZRŠ, aby ste úhradu vykonali najneskôr do 10.11.2022, pretože už bude potrebné objednať mikulášske balíčky. V zmysle rozhodnutia väčšiny rodičov, žiak, ktorý nemá uhradený príspevok do ZRŠ, tak nemá nárok na výhody zabezpečované z fondu ZRŠ!!! Príspevok je možné uhradiť do fondu ZRŠ aj dvomi splátkami, teda časť (7 Eur) v 1. polroku a druhú časť (6 Eur) v 2. polroku.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje