• Súbor "aktivít o knihách"

          •    Naši žiaci absolvovali súbor aktivít o knihách - /hlavne v marci - k mesiacu knihy/ na hodinách SJL na druhom stupni:- Knižný detektív- Záložky – Výzva – prečítaj knihu- Knižný Hercules- Knižný inšpiromať našej školy- Domček jazykových prostriedkov- Literárne druhy formou hry- Starší čítajú mladším- Zábavná hra – „Čítaj ako ... „- Lapbook o štúrovcoch- Román – okienka vedomostí. Žiaci pracovali pod vedením Mgr.M.Pavlovkinovej.

          • "Molekulárium"

          •    V piatok 19.4.2024 sa naši žiaci ocitli v nevšednom kine. Navštívilo nás sférické kino s názvom Molekulárium. Premietalo sa v 5 m nafukovacej kupole , v ktorej si naši žiaci pohodlne sadli alebo aj ľahli. Nad hlavami sa im premietalo neopísateľné edukačno - vzdelávacie divadlo. Tešíme sa na ďalšiu návštevu !

            Foto zdroj: archív

          • Oznam - "Školská zóna!!!"

          • Vedenie ZŠ, vedenie ZRŠ a Polícia žiada rodičov a ostatných vodičov o dôsledné dodržiavanie dopravnej značky „Školská zóna“ na ulici J. A. Komenského v Želovciach, pretože nerešpektovanie tejto dopravnej značky a ďalšie ohrozovanie chodcov (predovšetkým detí)  môže viesť aj k zmene dopravnej situácie a to až k Zákazu vjazdu všetkých motorových vozidiel do inkriminovanej zóny.

            V zmysle § 59 ods. 1, ods. 3 a ods. 4 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke: „V školskej zóne chodci smú používať cestu v celej jej šírke. V školskej zóne vodič smie jazdiť rýchlosťou najviac 20 km h-1. Pritom je povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmie ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo. V školskej zóne chodci sú povinní umožniť vozidlám jazdu.“

            Foto zdroj: archív

          • Slávnostný zápis prváčikov do prvého ročníka sa konal dňa 16.04.2024 na ZŠ s MŠ Želovce

          •    Farebným vzdušným balónikom prileteli do krajiny plnej zaujímavých úloh, ktoré museli zdolávať. S pani učiteľkou rozpoznávali zvieratkovské písmenká, skladali veľkolepé stavby zo stavebníc, hádzali kockou a určovali počet bodiek, písali a spájali lienkovské a kvietkovské úlohy. Počas cesty sa mohli občerstviť rôznym nápojom či sladkou pochúťkou a pokračovať v ceste za poznávaním celej školskej krajiny - našej školy, ktorá je bohato materiálne zabezpečená. Ďakujeme všetkým pani učiteľkám, ktoré sa deťom a rodičom venovali :)

            Foto zdroj: archív

          • F. Pavlovkin na 1. mieste na OK Pytagoriády

          •    Ako každý školský rok aj v tomto školskom roku 2023 - 2024 sa žiaci našej školy zapojili do školského kola Pytagoriády. Po úspešnom vyriešení úloh školského kola postúpili z II. stupňa na okresné kolo žiaci 7. ročníka Filip Pavlovkin a Štefan Bojtoš. Okresné kolo sa uskutočnilo 10. apríla 2024 vo Veľkom Krtíši. Náročné matematické úlohy úspešne vyriešil Filipko, ktorý získal 19 bodov a tým aj 1. miesto a postup na celoštátne kolo, ktoré sa uskutoční v júni v Bratislave. Filipovi budeme držať palce a k veľkému úspechu gratulujeme. Za vzornú prípravu žiaka ďakujeme Mgr.Z.Kováčovej.

            Foto zdroj: archív

          • Matematická olympiáda

          • Dávid Balga - žiak 7.ročníka, po úspešnom vyriešení úloh školského kola matematickej olympiády, postúpil na okresné kolo. Okresné kolo sa uskutočnilo 3. apríla 2024 vo Veľkom Krtíši. Náročné úlohy matematickej olympiády Dávid úspešne vyriešil a získal 11 bodov. Obsadil pekné 4. miesto a stal sa úspešným riešiteľom okresného kola. Dávidovi blahoželáme a prajeme mu veľa úspechov v ďalších olympiádach. Za vzornú prápravu žiaka ďakujeme Mgr. Zite Kováčovej.

          • "Knižní pátrači"

          • Deti si marec pripomenuli súťažou Knižní pátrači, ktorá mala 3 kolá. Pátrali v nej po správnych odpovediach a tie dávali do priloženej krabice. Prvé kolo bolo venované porekadlám, druhé hádankám a tretie rozprávkam. Výsledky :

            2. ročník

            1.m. L.Predmeská, 2.m. S.Lajtošová, 3.m. R.Bystriansky.

            3. ročník

            1.m. S.Hustyava, 2.m. T.Korbeľ, 3.m. B.Škerlecová.

            4.ročník

            1.m. M. Resutík, 2.m. M. Mišurda, 3.m. N. Gemerová.

            Prváci kreslili obľúbené rozprávky. Ďakujeme koordinátorke súťaže Mgr.Z.Krýzovej, aj všetkým pani učiteľkám.

            Celý článok viď dolu v prílohe.

          • "Prezentiáda" postup do krajského kola

          • V česko - slovenskej súťaži  s názvom Prezentiáda medzi sebou súťažia dvoj - až trojčlenné tímy. Žiaci sa snažia  ukázať, že práve ich vlastné spracovanie témy vo forme prezentácie najlepšie vystihuje aktuálnu tému súťaže. Tento rok si žiaci základných škôl mohli zvoliť jednu z týchto tém: Bez toho to nepôjde a Čerešnička na torte. V nominačnom kole, ktoré prebieha on-line, majú členovia tímu vypracovať spoločnú prezentáciu na vybranú tému. Odborná porota hodnotí technické spracovanie, vizuálnu atraktívnosť a nápaditosť prezentácie a vyberie zhruba desiatku tímov postupujúcich do krajského kola. Našu školu budú na krajskom kole reprezentovať dva tímy . Prvý tím s názvom DuoDroDa / A. Benigno a D. Šimon 8. ročník / pod vedením Mgr. Nagyovej a druhý tím Nutrie / S. Takáč, N. Kubíková, S. Diós 8. ročník / pod dohľadom Mgr. Pavlovkinovej. Ďakujeme pedagógom aj žiakom.

            Srdečne blahoželáme a držíme palce pri ďalšej reprezentácii našej školy v krajskom kole!

            Foto zdroj: archív

          • Dejepisná olympiáda preverila vedomosti

          • Aj tento školský rok sme sa zapojili do dejepisnej olympiády, v ktorej to tento rok žiaci nemali ľahké. Zo školského kola sa do okresného kola prebojoval žiak 7. ročníka Filip Pavlovkin v kategórii E. Náš reprezentant preukázal vynikajúce vedomosti. V silnej konkurencii sa v okresnom kole umiestnil na krásnom 4. mieste a stal sa úspešným riešiteľom dejepisnej olympiády. Ďakujeme Filipovi za výbornú reprezentáciu školy a úsilie, ktoré vynaložil v domácej príprave. Za vzornú prípravu ďakujeme Mgr.Ľ.Nagyovej.

            Foto zdroj: archív

          • „Riaditeľské voľno“ dňa 27.03.2024

          • Vážení rodičia, oznamujeme vám, že dňa 27.03.2024 budú mať žiaci ZŠ, so súhlasom zriaďovateľa, riaditeľské voľno. V dňoch 28.03.2024 - 02.04.2024 majú žiaci ZŠ veľkonočné prázdniny. Vyučovanie na ZŠ začína 03.04.2024, v stredu:)

            Materská škola bude z prevádzkových dôvodov v dňoch 27.03. – 28.03.2024, zavretá. Prevádzka MŠ začína 02.04.2024, v utorok:)

          • "Babička, prečítaj mi rozprávku!"

          • „Babička, prečítaj mi rozprávku!“ počuť často večer z rôznych domácností. A my sme sa rozhodli preniesť túto milú udalosť aj do školského prostredia. Babičky z JDS Želovce nám dnes boli spríjemniť ráno a podporiť čítanie u mladších detí 1.stupňa a 5.ročníka. V pútavom čítaní k nám zavítala aj Ružová Anička, pricupital Bambi, vypočuli si ďalšie pekné rozprávky o zvieratkách a povesti. Babičky nám predviedli, ako má čítanie vyzerať a naši šikovní žiaci ich budú nasledovať. Hor sa do čítania! Ďakujeme JDS Želovce, že si našli čas a prišli nám prečítať rozprávky a príbehy, ktoré sa nachádzajú u nich doma v knižnici. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            Foto zdroj: archív

          • "Plavecký výcvik" žiakov 3.ročníka

          • Plaveckého výcviku sa v školskom roku 2023/2024 zúčastnili žiaci 3.ročníka pod vedením pedagogického dozoru Mgr. A. Bartošová, Mgr. J.Geregai, v termíne od 11.marca- 15.marca 2024. Žiaci sa oboznámili s organizačným poriadkom každého jedného dňa (rozcvička, sprchovanie, rozohriatie, hry vo vode, dýchanie, splývanie, nácvik nôh a rúk pri plávaní, plávanie pŕs a kraula). Všetkým bolo výborne, na plavárni sa  veľmi páčilo, všetci sa cítili  uvoľnene a nemali strach ukázať svoje schopnosti a zručnosti. Žiaci boli maximálne spokojní s organizáciou plaveckého výcviku, s pedagogickým dozorom, s personálom plavárne. Ďakujeme pedagógom Mgr.A.Bartošovej a Mgr.J.Geregaiovi :) Celý článok viď dolu v prílohe.

            Foto zdroj: archív

          • D.Balga na 2.mieste na OK Geografickej olympiády

          • Každoročne sa naši žiaci zapájajú do riešenia úloh geografickej olympiády. Školské kolo sa uskutočnilo 19.1.2024. Školské kolo riešilo osem žiakov. Úspešnými riešiteľmi školského kola boli žiaci Dávid Balga, Filip Pavlovkin, Štefan Bojtoš, Miroslav Pajong a Lukáš Resutík. Do okresného kola postúpili: Lukáš Resutík, Štefan Bojtoš a Dávid Balga. Okresné kolo sa uskutočnilo 12. 3. 2024 vo Veľkom Krtíši.
            I napriek náročnosti úloh teoretickej, praktickej a regionálnej časti a veľkej konkurencii sa najviac darilo žiakovi siedmeho ročníka Dávidovi Balgovi, ktorý získal pekné 2. miesto a stal sa úspešným riešiteľom okresného kola. Dávid postupuje na krajské kolo, ktoré sa bude konať 16. apríla 2024 v Banskej Bystrici. Blahoželáme a budeme držať palce v krajskom kole. Žiakov na geografickú olympiádu pripravovala Mgr. Zita Kováčová. Dávidovi ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a Mgr.Z.Kováčovej za vzornú prípravu žiaka.

            Foto zdroj: archív

          • Informácie k zápisu do 1.ročníka na šk. rok 2024/2025

          • Vážení rodičia, zápis detí do 1. ročníka sa na našej škole uskutoční: elektronicky od 15.03. – 15.04. 2024, osobne 16.04. 2024 – o 13:00 hod. v budove ZŠ s MŠ Želovce, Ulica J.A.Komenského 81, 991 06 Želovce, za prítomnosti detí a oboch zákonných zástupcov.  Elektronický zápis (elektronická prihláška) link:

            https://zszelovce.edupage.org/register/

            Link nájdete aj hore. Prosíme o dôsledné vyplnenie prihlášky, keďže informácie z nej sa nám zobrazia v databáze školy aj v centrálnom informačnom systéme ministerstva školstva. Vážení rodičia, veríme, že väčšina z Vás vypíše elektronickú prihlášku bez problémov, avšak ak rodič nemá technické vybavenie na vypísanie elektronickej prihlášky, môže si ju prísť vyplniť do kancelárie zástupcu pre základnú školu.

            Čo si so sebou priniesť? Rodný list dieťaťa, občiansky preukaz oboch zákonných zástupcov, zdravotný preukaz a vytlačenú a podpísanú prihlášku, oboma zákonnými zástupcami. Nižšie sú uvedené prílohy, ktoré v prípade potreby, treba vyplniť a priniesť na osobný zápis.

            Inštrukcie: Zákonný zástupca je povinný prihlásiť  dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky, ktoré do 31.augusta dovŕši šiesty rok veku. 

            Tešíme sa na všetkých prváčikov:)

            www.zszelovce.edupage.org

          • POZOR! Odovzdávanie a vyzdvihovanie detí z MŠ po novom!

          • Naša škola pristúpila k zmene pri odovzdávaní a vyzdvihovaní detí z MŠ.

            Zákonný zástupca môže vstúpiť do budovy - šatne materskej školy, za účelom odovzdania svojho dieťaťa pani učiteľke do triedy  a vyzdvihnutia svojho dieťaťa z triedy, od pani učiteľky. 

            Foto zdroj: archív

          • Prednášky z Polície V.Krtíš pre žiakov 1. a 2. stupňa

          • Dňa 28.februára 2024 sa na našej škole uskutočnili prednášky na témy proti šikanovaniu, protidrogovej výchovy a na tému kyberšikana. Žiaci si doplnili poznatky o dôležitosti ochrany svojho zdravia. Prednášky viedla JUDr.Marta Krnáčová z okresného oddelenia Polície V.Krtíš, za čo jej ďakujeme:)

            Foto zdroj: archív

          • Okresné kolo recitačnej súťaže "Šaliansky Maťko"

          • Dňa 28.februára 2024 sa konalo okresné kolo recitačnej súťaže "Šaliansky Maťko". V prednese slovenskej povesti, našu školu reprezentovali Brigita Škerlecová z 3.ročníka a Matúš Ján Šinkovkin zo 4.ročníka. Za vzornú reprezentáciu školy im ďakujeme a želáme im veľa úspechov. Za vzornú prípravu žiakov ďakujeme Mgr.A.Bartošovej, Mgr.Z.Krýzovej a pani učiteľkám, ktoré sa podieľali na priebehu školského kola:)

            Foto zdroj: archív

          • K.Gemerová - úspešná riešiteľka krajského kola Olympiády z anglického jazyka

          • Kristína Gemerová, žiačka 6. ročníka ZŠ s MŠ Želovce sa dňa 14.02.2024 zúčastnila krajského kola Olympiády z anglického jazyka v Banskej Bystrici. Súťažila v kategórií 1C, v ktorom boli žiaci, ktorých pobyt v anglicky hovoriacich krajinách alebo v inej krajine, v ktorej vyučovacím jazykom bol ANJ, trval dlhšie ako dva mesiace. Naša žiačka žila v Anglicku 10 rokov. V kategórií 1C súťažilo 14 žiakov z rôznych škôl banskobystrického kraja, naša žiačka je úspešnou riešiteľkou olympiády a umiestnila sa na krásnom 4. mieste. Za vzornú prípravu žiačky ďakujeme Mgr. Gertrúde Molnárovej. Gratulujeme!

            Foto zdroj: archív

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje