• Lyžiarsky výcvik žiakov našej školy

          • Žiaci našej školy sa v dňoch 6.2. – 10.2.2023 zúčastnili základného lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku Látky. Spoločnosť nám robili aj žiaci a kolegovia zo ZŠ  Bušiniec a Dolnej Strehovej. Žiaci tak mali možnosť osvojiť si základné lyžiarske zručnosti a zároveň sa zoznámiť s novými spolužiakmi a nadobudnúť aj nové priateľstvá.

                        Zo ZŠ Želovce sa lyžiarskeho zúčastnili 11 žiaci, z toho bolo 10 nelyžiarov, ktorí mali úplne  prvé skúsenosti s lyžovaním a pobytom v horskom prostredí. Pre zvládnutie lyžiarskych zručností sme mali ideálne prostredie. Dostatočná porcia snehu, príjemné mínusové teploty a celý týždeň krásne slnečné počasie. K tomu sa pridala aj perfektne pripravená zjazdovka, za čo patrí veľké poďakovanie vlekárom a všetkým, ktorí  sa na tom podieľali.

                        Výcvik nebol jednoduchý a žiaci občas siahali aj na dno svojich síl, ale vďaka ich silnej vôli to prinieslo svoje ovocie. Všetci žiaci zo ZŠ Želovce základný lyžiarsky výcvik zvládli a domov sa vracali vo veľmi dobrej a pozitívnej nálade z dobre odvedenej práce. Ďakujeme Mgr. Jánovi Geregaiovi vedúcemu lyžiarskeho výcviku.

          • Karneval v materskej škole

          • Fašiangy, Turíce..., tak sa spieva v jednej ľudovej pesničke. Všetci dobre vieme, že fašiangy sú časom zábav, plesov a karnevalov. Po nich nasleduje pôst, cez ktorý všetka zábava utícha až do Veľkej noci. Keďže zábavu majú radi nielen dospelí, ale aj deti, tak ani jeden rok sa nezaobíde bez tradičného karnevalu v materskej škole. Nebolo tomu inak ani tento rok. Karneval sa konal 8. februára. Viď prílohu nižšie.

            Foto zdroj: archív

          • Telovýchovný program úpolových športov MMA na našej škole

          • Telovýchovný program úpolových športov MMA pod vedením pána Pavla Berkyho, trénera, akreditovaného športového odborníka zväzu MMA a jeho asistenta Ľubomíra Račáka, nášho bývalého žiaka, sa konal 3-krát od 13.1. – 3.2.2023 po dve vyučovacie hodiny, pre žiakov 1. stupňa. Program bol zameraný na úpolové, obranné a posilňovacie schopnosti, ktoré majú viesť k správnemu životnému štýlu a držaniu tela vo všetkých pozíciách. Ohlasy zo strany učiteľov boli pozitívne a zo strany žiakov sršalo športovo pozitívne naladenie, čo viedlo aj k upevneniu pozitívnych vzťahov medzi žiakmi 1. stupňa. V mene celej školy ZŠ s MŠ Želovce sa mu chceme veľmi pekne poďakovať za príkladnú učiteľskú športovú prácu, ktorá sa žiakom veľmi páčila :) Viď recenziu v prílohe.

            Foto zdroj: archív

          • Deň bezpečného internetu

          • ,,Buďme v bezpečí nielen dnes, ale každý deň“

            Vážení učitelia, rodičia a žiaci, pri príležitosti ,,Dňa bezpečného internetu“ Okresné riaditeľstvo Policajného zboru vo Veľkom Krtíši Vás touto cestou informuje o súčasnej vážnej problematike, ktorá sa týka našich detí, žiakov a študentov, ktorí sú denne vystavení rizikám on-line sveta. Za účelom preventívneho pôsobenia Vám prinášame dôležité odporúčania. Viď prílohu nižšie.

          • Úspechy deviatakov na olympiáde

          • Tento školský rok sme sa na škole zapojili aj do súťaže „Olympiáda v nemeckom jazyku“. Školského kola v kategórii 1B (žiaci 8. a 9. ročníka) sa zúčastnili 4 žiaci. Je to postupová súťaž, do okresného kola postúpili žiaci, ktorí sa umiestnili na 1. a 2. mieste. Postupujúca Kiara Salkaiová (9. roč.) sa umiestnila v okresnom kole spomínanej súťaže na 2. mieste. Gratulujeme! Ďakujeme jej za ukážkovú reprezentáciu školy, pani učiteľke Mgr. Andrei Belovej  za odborné vedenie a prípravu žiačky. Prajeme jej aj všetkým deviatakom veľa úspechov pri výbere a prijímaní na štúdium na vybraných stredných školách.

            Foto zdroj: archív

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje