• Tradícia koledovania

          • Vianočné koledy nepochybne patria k tým najkrajším vianočným tradíciám. Každý z nás si predstaví tradičný vinš v podobe piesní či básní, typickú obchôdzku po domoch. Sú hlbokou súčasťou našej kultúry, ktorá v nás odkrýva prajnosť voči druhým a túžbu po dobre. S týmto posolstvom sa vybrali do želovských ulíc i žiaci ZŠ, ktorí v posledný školský deň v kalendárnom roku roznášali lásku a priania zdravia, šťastia a pokoja v rodine. Ďakujeme pedagógom Mgr.Z.Kováčovej, Mgr.J.Geregaiovi a Mgr.M.Pavlovkinovej:)​​​​​​

            Foto zdroj: archív

          • "Perinbaba a dva svety"

          • Kultovú filmovú rozprávku Perinbaba si všetci neodmysliteľne spájame s vianočným obdobím už takmer štyri desaťročia. Jej pokračovanie v podobe filmu Perinbaba a dva svety malo tento rok kinopremiéru, a tak najočakávanejší slovenský film posledných rokov vstúpil do kín už 7. decembra. Pokračovanie legendárnej rozprávky režiséra Juraja Jakubisku spája lásku, humor a víťazstvo dobra nad zlom vo svete plnom fantázie a kúziel. Hlavnými zaujímavosťami boli okrem postáv magické číslo 7, rozprávkový telefón a psík Čierne uško. Naši žiaci boli z rozprávky „očarení“ a vyjadrili veľkú spokojnosť.

            Foto zdroj: archív

          • Vianočný výchovný koncert "Európske Vianoce"

          • Tradícia koledovaniaVianočné koledy nepochybne patria k tým najkrajším vianočným tradíciám. Každý z nás si predstaví tradičný vinš v podobe piesní či básní, typickú obchôdzku po domoch. Sú hlbokou súčasťou našej kultúry, ktorá v nás odkrýva prajnosť voči druhým a túžbu po dobre. S týmto posolstvom sa vybrali do želovských ulíc i žiaci ZŠ, ktorí v posledný školský deň v kalendárnom roku roznášali lásku a priania zdravia, šťastia a pokoja v rodine.

            Foto zdroj: archív

          • 2.miesto v okresnom kole v športovej streľbe

          • ​​​​​​Náš žiak Matúš Berky sa dňa 28.11.2023 zúčastnil  súťaže Majstrovstvá okresu postupovej súťaže na M SR škôl v športovej streľbe zo vzduchových zbraní v zmysle súťažného poriadku pre školský rok 2023/2024 pre okres Veľký Krtíš, ktoré sa konali v ZŠ Balogu nad Ipľom. Matúš súťažil v dvoch kategóriach . V streľbe zo zalamovacej vzduchovej pušky sa a umiestnil sa na krásnom 2.mieste, čím si vybojoval postup  na krajské majstrovstvá . V kategórii zalamovacia pištoľ dosiahol  3.miesto. Gratulujeme!!!​

            Foto zdroj: archív

          • Ocenenie pre našu školu v Primaciálnom paláci v Bratislave

          • Projekt Hovorme o jedle má súťažno-vzdelávací charakter a jeho cieľom je podporovať vzdelávanie žiakov ZŠ o výžive a význame produkcie slovenských potravín pre ľudský organizmus, prírodu a ekonomiku krajiny. Aj naša škola sa do projektu s chuťou  zapojila, súťaž prebiehala v dňoch 16. 10. - 20.10. 2023. V 11. ročníku súťaže bolo prihlásených  308 základných škôl z celého Slovenska. Naši žiaci vybojovali titul "Najaktívnejšej školy " ako aj titul "Najaktívnejšej triedy", ktorý získal VIII. ročník. Slávnostné ocenenie sa konalo 12.12.2023 v Primaciálnom paláci v Bratislave. Veľké poďakovanie patrí všetkým zúčastneným žiakom, rodičom za prejavenú podporu a dôveru. Koordinátorkou projektu bola Mgr. Ľubica Nagyová, ktorej patrí poďakovanie.

            Foto zdroj: archív

          • "Deň zručností" v SŠ Modrý Kameň

          • Dňa 12. decembra 2023 sa naši žiaci Michaela Výbošťoková z 8. ročníka a Lukáš Resutík zo 7. ročníka zúčastnili súťaže "Deň zručností", ktorá sa konala v Spojenej škole Modrý Kameň. Ďakujeme za krásnu akciu, gratulujeme našej súťažiacej Michaele Výbošťokovej za krásne 2. miesto a Lukášovi Resutíkovi za reprezentáciu našej školy a za výbornú prácu. Pedagogický dozor uskutočnila Mgr.K.Lendvayová, ďakujeme jej:)

            Foto zdroj: archív

          • "Mikulášsky program"

          • Obecný úrad Želovce v spolupráci so ZŠ s MŠ Želovce 9.12. 2023 o 16.00 hod. odštartoval podujatie plné radosti a zábavy. V príjemnej vianočnej atmosfére a v krásnom prostredí, kde bolo na každom kroku cítiť čaro Vianoc, vôňu punču, perníkov a kapustnice sa deťom, rodičom, starým rodičom a všetkým prítomným prihovorila p. starostka obce, PaedDr. Mária Rechová. Zároveň privítala vzácnu návštevu, ktorá prichádza len raz do roka, a na ktorého všetci netrpezlivo čakali. Mikuláš prišiel na koči v sprievode svojich verných pomocníkov a bol plný očakávaní, aké „darčeky“ dostane od detí. Po mikulášskom programe v podobe básničiek, rečňovaniek, vinšov, pesničiek a tančekov deti prichádzali k Mikulášovi, ktorý im za odmenu odovzdal balíčky so sladkým prekvapením. Všetci odchádzali spokojní a v dobrej nálade. Vedenie ZŠ s MŠ ďakuje všetkým pedagógom ya vzornú prípravu programu, osobitne ďakuje pani učiteľke  Mgr.A.Bartošovej, Mgr.M.Pavlovkinovej, Mgr.J.Geregaiovi a pani učiteľkám MŠ.

            Foto zdroj: archív

          • "Mikuláš"

          • Sviatok sv. Mikuláša je obľúbený najmä deťmi, ktoré sa v tento deň tešia na obdarovanie sladkosťami a rôznymi drobnosťami. Zvykom je očistiť si topánky, dať ich večer do obloka a ráno si v nich nájsť milé prekvapenie. Zvyky vzťahujúce sa ku dňu sv. Mikuláša (6. december) sa postupne vyvíjali až do podoby, ktorá sa zachovala dodnes. Na celom území Slovenska sa udomácnil zvyk obchôdzky Mikuláša s anjelmi a čertmi, ktorí rozdávali darčeky i „čertovské“ odmeny. Nebolo to inak ani na pôde ZŠ s MŠ Želovce, ale keďže našu školu navštevujú samé dobré deti, čo si všimol aj Mikuláš, čerti veľa práce nemali. Tešili sa mladší aj starší žiaci a všetci Mikulášovi zarecitovali básničky, zaspievali pesničky s krásnym doprovodom ich pani učiteliek. Radosť detí a milé úsmevy presvedčili Mikuláša, že k nám určite príde aj na budúci rok. A my sa tiež samozrejme tešíme na jeho návštevu. Ďakujeme Mikuláš, čertíci a anjelici! Ďakujeme i Združeniu rodičov za zabezpečenie sladkostí pre žiakov a dobrú spoluprácu. Projekt koordinovala Mgr.M.Pavlovkinová, za čo jej ďakujeme.

            Foto zdroj: archív

          • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ?"

          • ​​​​​​Aj tento rok sa naša škola zapojila do celoslovenského projektu s názvom Koľko lásky sa zmestí do  krabice od topánok. Pripravené krabice s vianočným pozdravom boli odovzdané dňa 1. 12. 2023. Vianočné krabičky budú venované osamelým seniorom. Veríme, že naše darčeky pripravené s láskou potešia všetkých seniorov. Našim žiakom a rodičom ďakujeme, že neváhali ani chvíľku a s chuťou sa do projektu zapojili. projekt koordinovala Mgr. Ľubica Nagyová za čo jej patrí poďakovanie.

            Foto zdroj: archív

          • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl a je každoročne vyhlasovaná a organizovaná Iuventou ako postupová súťaž. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov základných a stredných škôl v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť, zvyšovať záujem o slovenský jazyk a literatúru. V školskom roku 2023/2024 Základnú školu s materskou školou Želovce reprezentovala na okresnom kole 16. ročníka OSJL v CVČ Veľký Krtíš naša žiačka VIII. ročníka – Miriama Balgová, ktorá v školskom kole získala najlepšie výsledky a bola úspešnou riešiteľkou. Svoje vedomosti prezentovala a dokazovala vo vedomostnom teste, v rámci ústnej časti v transformácii umeleckého textu a rečnícke schopnosti v 3. časti – tvorbe a prednese prívetu na tematiku – „Význam kúpeľov“.
            Miriame gratulujeme, ďakujeme zo svedomitú prípravu a reprezentáciu školy a pevne veríme, že výsledky jej systematickej a poctivej prípravy prinesú zaslúžený výsledok na OSJL i v budúcom školskom roku. Budeme jej držať palce. Za vzornú prípravu žiačky ďakujeme Mgr. Márii Pavlovkinovej.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje