• "Póla radí deťom“ – a "Výchova proti šikanovaniu"

          • Dňa 21.12.2022 mali žiaci 1. – 4. ročníka prednášku spojenú s besedou z ORPZ V.Krtíš,  na tému „Póla radí deťom“ – dopravná výchova a výchova proti šikanovaniu. Pani policajtkou JUDr. M. Krnáčovou boli oboznámení so základnými pravidlami dopravnej výchovy o ktorých diskutovali, ako aj o výchove proti šikanovaniu. Ďakujeme za prednášku:)

            Foto zdroj: archív

          • Postúpili sme na majstrovstvá Slovenska v streľbe

          • Náš žiak Matúš Berky sa zúčastnil Krajskej streleckej ligy Banskobystrického kraja 2022, ktoré sa konali vo Zvolenskej Slatine,  Kriváni a v Brezne. Matúš získal v kategórii st. žiakov ZŠ streľba zo zalamovacej vzduchovej pištole  1.miesto. V kategórii st. žiakov ZŠ streľba zo zalamovacej  vzduchovej pušky dosiahol  3.miesto. Náš žiak sa zároveň zúčastnil aj Majstrovstiev  okresu Veľký Krtíš  žiakov ZŠ v streľbe zo zalamovacej vzduchovej pušky, ktoré sa konali v Balogu nad Ipľom a umiestnil sa na krásnom 1.mieste, čím si vybojoval postup  na majstrovstvá  Slovenska. Gratulujeme!!!

            Foto zdroj: archív

          • Dôležitý oznam – pre rodičov detí z MŠ!!!

          • Milí rodičia ! Vedenie ZŠ s MŠ Želovce, po odporučení RÚVZ vo V. Krtíši a po konzultácii so zriaďovateľom obce Želovce, oznamuje všetkým rodičom detí v materskej škole, že prevádzka MŠ bude prerušená od 12.12.(pondelok) – 16.12.2022(piatok), z dôvodu vysokej chorobnosti detí. Riadna prevádzka materskej školy začína 19.12.2022 (pondelok).

          • "Deň zručností"

          • Dňa 7.12.2022 zorganizovala Spojená škola Modrý Kameň už 4. ročník súťaže pod názvom „Deň zručností“. Tento deň bol venovaný žiakom 8. a 9. ročníka základných škôl z okresu Veľký Krtíš. Našu školu reprezentovali traja žiaci z 9. ročníka vo všetkých troch kategóriách : Drevo v živote človeka - Michal Tóth , Dekoratívna mozaika - Kevin Talpaš, Tvoríme pre radosť - Dominika Csábiová. Cieľom súťaže bolo preveriť zručnosti žiakov, podporiť a rozvíjať u žiakov tvorivosť a kreativitu, vzbudiť záujem o techniku a technické odbory.
            Krásne 2. miesto vybojovala Dominika Csábiová. Za vynikajúci výkon ďakujeme a srdečne gratulujeme:)

            Foto zdroj: archív

          • "Dni povolaní" na našej škole

          • Naša škola sa aj v tomto školskom roku zapojila do projektu "Dni povolaní" organizovaných CPPPaP vo V. Krtíši a Regionálnym centrom BBSK vo V.Krtíši. Aktivity sa uskutočnili od 5.12.-9.12.2022. Žiaci spoznávali svet povolaní a stredných škôl. Aktivity boli zamerané na: 4.ročník - Superschopnosti, 5.ročník - Spoznávame povolania, 6.ročník - Moje silné Ja, 7.ročník - Povolania v našej triede, 9.ročník - Vyberáme strednú školu. Naši žiaci navštívili SOŠ v Želovciach a zúčastnili sa zážitkového učenia na SOŠ vo V.Krtíši. Vyhodnotili sa testy profesijnej orientácie našich deviatakov. Aktivity mali pozitívny ohlas zo strany žiakov aj rodičov. Ďakujeme za možnosť realizácie Mgr.Monike Bečkeiovej a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu:)

            Foto zdroj: archív

          • Aký bol Mikuláš na našej škole

          • Dňa 6. 12. v našej krajine slávime sviatok sv. Mikuláša, ktorý je príjemnou predzvesťou vianočných sviatkov. O Mikulášovi sa traduje, že má štedré srdce a odjakživa chodí s dobrou náladou a plným košom prekvapení.  Našu školu navštevujú samé dobré deti, čo si všimol aj Mikuláš. Na jeho príchod sa tešili všetci žiačikovia od prvého až po deviaty ročník. Mikulášovi zarecitovali básničky a zaspievali  pesničky.
                S nápadom potešiť svojich spolužiakov prišla skupinka deviatakov. A tak sa vybrali do jednotlivých tried s dobrou náladou a vôľou rozdávať radosť a lásku a samozrejme i balíček sladkých maškŕt.
                Touto cestou sa im chceme veľmi pekne poďakovať za ochotu, nápaditosť a chuť urobiť iným radosť.    Ďakujeme Združeniu rodičov pri ZŠ v Želovciach za mikulášske balíčky pre žiakov školy :)

            Foto zdroj: archív

          • Aktualizačné vzdelávanie učiteľov

          • Dňa 21.11.2022 sa uskutočnilo v ZŠ Želovce aktualizačné vzdelávania s názvom „Kreatívny pedagóg“ a „Aj v učiteľovi je líder“, na ktorom sa zúčastnili všetci pedagogickí zamestnanci ZŠ s MŠ Želovce.  Ich hlavným cieľom bolo rozšíriť, prehĺbiť a inovovať profesijné kompetencie na výkon pracovnej činnosti pedagogického zamestnanca. Školenie prebiehalo pod mentoringom  PaeDdr.L.Holíkovej,  vo veľmi príjemnej a produktívnej pracovnej atmosfére. Vzdelávanie poskytlo možnosť rozvoja reflexie a sebareflexie v kontakte s druhými, získať kompetencie lídra, naučiť sa pracovať s víziou školy.  Medzi ďalšie kvality programu patrilo získanie nových náhľadov a skúseností pri zvládaní rôznych situácií pri riešení problémov, prítomných naučilo pracovať a rozvíjať kreativitu a motiváciu na pracovisku, efektívne viesť žiakov i samých seba, zaujať druhých, spolupracovať, rozvíjať chuť učiť sa a tiež s radosťou učiť a taktiež zlepšiť komunikačné schopnosti.
            Zvýšením osobnej motivácie, energie a životnej rovnováhy zamestnancov sa vytvára i výnimočná školská kultúra.

            Foto zdroj: archív

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje