• "Stretávka po 50.rokoch"

          • Hurá, skončila škola!!! Tak sa pred päťdesiatimi rokmi vytešovali žiaci, deviataci, končiaci v roku 1973 povinnú školskú dochádzku ZDŠ v Želovciach. A o 50 rokov - 24.júna 2023 sa osemnásti stretávame. Zvítanie bolo dojemné, srdečné objavila sa aj drobná slzička. Nasledoval zápis do školskej kroniky a prehliadka školy. Žiaľ, ôsmi spolužiaci nás predišli do večnosti , týchto sme si uctili minútou ticha. Stretnutie pokračovalo pohostením a posedením v reštaurácii "Hubert v Leseniciach." V zaujímavej debate sa bolo o čom rozprávať. Prajeme si navzájom , aby sme sa mohli spolu tešiť na krásne chvíle.

            RNDr.Majoroš Zoltán, absolvent ZDŠ v Želovciach 

            Foto zdroj: archív

          • 2.miesto v okresnom kole hasičskej súťaže "Plameň"

          • Naši mladší žiaci sa zúčastnili dňa 16.júna 2023 okresného kola hasičskej súťaže "Plameň" v Dolných Plachtinciach, kde sa umiestnili na peknom 2. mieste. Kolektív mladých hasičov tvorili žiaci 2., 3. a 4. ročníka: Oliver Krčál, Adam Pavlov, Alexandra Hudáková, Viktor Janšto, Ladislav Torok, Daniel Bakoš, Martina Pavlová a Lucas Gregory. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy.

          • Ďakovný list pre žiakov našej školy

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom vo Veľkom Krtíši, udelil ďakovný list ZŠ s MŠ Želovce, za spoluprácu v školskom roku 2022/2023 a za účasť v Celoslovenskej výtvarnej súťaži pri príležitosti Svetového dňa obezity. 

          • Školský výlet deviatakov do Budapešti

          • Dna 8.júna 2023 sa uskutočnil školský výlet žiakov deviateho ročníka do Budapešti. Žiaci navštívili zoologickú záhradu, absolvovali náučnú prechádzku po budove parlamentu a mali možnosť pobhudnúť aj v nákupnom centre Westend. Žiaci si priniesli pekné zážitky. Pedagogický dozor vykávala triedna učiteľka Mgr. G.Molnárová.

          • Školský výlet Nový Tekov "Ranč u Bobiho"

          • Dňa 12.-13.6. sa realizoval školský výlet a žiaci VI. a VII. ročníka si mohli  pozrieť a na vlastnej koži zažiť, ako vyzerá divoký západ v podaní Ranča u Bobiho v Novom Tekove. Čakalo na ich množstvo atrakcií, pri ktorých zažili kopec zábavy a ich „vrece spomienok“ sa výrazne obohatilo. Nechýbala jazda na koči v povodí Hronu, kúpanie v bazéne, ale rôzne ihriská, mini golf, futbal, plážový volejbal, tenis i maličký gazdovský dvor, kde mohli žiaci pohladkať a vlastnoručne nakŕmiť zvieratká z farmy.
                    Po menšej prechádzke do Starého Tekova sa žiaci ocitli vo veľmi atraktívnom prostredí penziónu Bažantnica, v ktorého malebnom areáli sa nachádza unikátna zbierka vyradenej vojenskej techniky, pomník obetiam II. svetovej vojny, socha maršala Malinovského v životnej veľkosti.
                 Dvojdňový výlet sa ukončil návštevou tretej najstaršej hvezdárne na Slovensku v Leviciach, ktorej sa ako prevej na svete podarilo vysvetliť, prečo sa v blízkosti našej Zeme nachádza oblak prachu. Žiaci  sa vďaka prenosnému planetáriu preniesli do vesmíru a mali možnosť pozorovať zaujímavé astronomické javy a vesmírne telesá.
                 Niet čuda, že žiakom sa po týchto zážitkoch vôbec nechcelo vrátiť do každodennej „reality školského života“. Ďakujeme pedagogickému dozoru Mgr. Márii Pavlovkinovej a Mgr. Ľubici Nagyovej.

            Foto zdroj: archív

          • "Pohybom ku zdraviu na ZŠ"

          • Dňa 31. mája 2023 sa žiaci prvého aj druhého stupňa zúčastnili prednášky s pracovníčkami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Veľom Krtíši s názvom "Pohybom ku zdraviu." Počas prednášky sa deti dozvedeli  nové poznatky o zdravej strave, čo robiť pre to, aby sme žili zdravo. V druhej polovici prednášky si deti zasúťažili v pripravených pohybových aktivitách. ​​​​​​​

            Foto zdroj: archív

          • "Zdravé zúbky v MŠ"

          • Prednáška sa uskutočnila 30.05.2023 v priestoroch MŠ. Hravou a zábavnou formou nám prednášajúca Simonka predstavila nielen rast,vývin a starostlivosť o naše zúbky ale aj potraviny zdravé a nezdravé pre naše telo i zubyRôznymi vedomostnými hrami nám predstavila aj zvieratá a ich spôsob starostlivosti o zuby.Deťom predviedla pomocou pomôcok aj ako sa správne zuby umývajú a ako to bolo v minulosti,ako si vytvárali zubnú pastu,kefku. Deti mali možnosť sa pomôcok dotýkať, vyskúšať správne umývanie zubov. Prednáška bola pre deti zábavná a poučná,odnášajú si množstvo zaujímavostí o našich zuboch.

            Foto zdroj: archív

          • Oznam – pre rodičov detí z MŠ!!!

          • Milí rodičia ! Vedenie ZŠ s MŠ Želovce, po odporučení RÚVZ vo Veľkom Krtíši, vám  oznamuje, že prevádzka MŠ bude prerušená od 06.06.2023 (utorok) – 09.06.2023 (piatok), z dôvodu vysokej chorobnosti detí. Riadna prevádzka materskej školy začne po dôkladnej dezinfekcii priestorov materskej školy 12.06.2023 (pondelok).

          • Dejepisná exkurzia Auschwitz - Birkenau ( Oswiecim - Brezinka )

          • Na svete je veľa miest, ktorá v nás zanechajú silnú spomienku.  Koncentračný tábor  Auschwitz – Birkenau  nenechá nikoho  ani na zlomok sekundy zapochybovať o tom, aké zverstvá  tu napáchali fašistickí zločinci na nevinných ľuďoch len preto, že boli príslušníkmi iného národa, rasy alebo nesúhlasili s ideológiou fašizmu. Pri vstupe nás privítal svetoznámy cynický nápis „Arbeit macht frei“ – „Práca oslobodzuje“. Dnes vieme, že toto heslo bolo  zneužité nacistami a skutočnosť bola celkom odlišná. V tábore  sme si s doprovodom   sprievodkyne prehliadli niektoré bloky (budovy), kde sme mohli vidieť rôzne fotografie vypovedajúce o neuveriteľných hrôzach, ktoré sa v tábore diali. Na každom kroku  sme  doslova pociťovali  bezmocnosť, strach a beznádej tých, ktorí sem boli  v rokoch 1940-1945 deportovaní a väčšina z nich  sa už nikdy nevrátila. Áno, len ťažko môžeme uveriť, že niečo takéto sa mohlo diať pre necelými osemdesiatimi rokmi, čo nie je tak veľmi dávno. Preto musíme byť všetci ostražití a nedopustiť, aby sa podobné zločiny v našom svete zopakovali. Pedagogický dozor na exkurzii so žiakmi realizovala Mgr.Ľubica Nagyová.

            Foto zdroj: archív

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje