• K.Gemerová - úspešná riešiteľka krajského kola Olympiády z anglického jazyka

          • Kristína Gemerová, žiačka 6. ročníka ZŠ s MŠ Želovce sa dňa 14.02.2024 zúčastnila krajského kola Olympiády z anglického jazyka v Banskej Bystrici. Súťažila v kategórií 1C, v ktorom boli žiaci, ktorých pobyt v anglicky hovoriacich krajinách alebo v inej krajine, v ktorej vyučovacím jazykom bol ANJ, trval dlhšie ako dva mesiace. Naša žiačka žila v Anglicku 10 rokov. V kategórií 1C súťažilo 14 žiakov z rôznych škôl banskobystrického kraja, naša žiačka je úspešnou riešiteľkou olympiády a umiestnila sa na krásnom 4. mieste. Za vzornú prípravu žiačky ďakujeme Mgr. Gertrúde Molnárovej. Gratulujeme!

            Foto zdroj: archív

          • Lyžiarsky výcvik - opäť po roku

          • Po ročnej prestávke, v dňoch 05. – 09. februára 2024 sa žiaci 7., 8. a 9. ročníka našej školy v spolupráci so ZŠ s MŠ Dolná Strehová a ZŠ s MŠ Bušince zúčastnili lyžiarskeho výcviku. Ako to už býva u nás zvykom, výcvik sa uskutočnil v podpolianskej dedine Látky, v lyžiarskom stredisku Kočanda. Kurzu sa zúčastnilo 21 žiakov pod vedením pána učiteľa Geregaia a asistencie pani učiteľky Pavlovkinovej. Lyžiarsky výcvik môžeme hodnotiť pozitívne, pretože z 21 žiakov boli na začiatku kurzu len 3 lyžiari a piatok sa dole svahom pustili takmer všetci, či už s pomocou alebo aj bez nej.
            Hory, sneh, zábava, pohyb, radosť... to boli základné atribúty týždňa.Ďakujeme Poľnohospodárskemu družstvu Látky za výborne vytvorené podmienky počas celého týždňa v podobe upravenej zjazdovky i za nie najpriaznivejších podmienok, výbornej stravy i ubytovania. Veríme, že žiaci, ktorí absolvovali lyžiarsky výcvik, budú môcť uplatniť svoje lyžiarske zručnosti aj v budúcnosti a že budú na tento spoločný týždeň príjemne spomínať. Ďakujem pedagógom Mgr.J.Geregaiovi a Mgr.M.Pavlovkinovej :)

            Foto zdroj: archív

          • Oznam o zmene formy platby za ŠKD!!!

          • Vážení rodičia žiakov našej školy.

            Oznamujeme vám, že od 01.04.2024 sa mení SPÔSOB PLATBY ZA ŠKD  z platby poštovou poukážkou na platbu prevodom na bankový účet.

            Číslo účtu: SK 56 0200 0000 0019 6501 4657

            Variabilný symbol:  číslo mesiaca / rok,   napr. 04/2024

            Správa pre prijímateľa:   meno žiaka, škd,    napr. Janko Mrkvička, škd

            Poznámka:                                   

            Vo februári  2024 prebehne úhrada  za marec 2024 ešte formou poštovej poukážky. V marci 2024 je už potrebné použiť formu platby prevodom na bankový účet. Platbu realizovať v termíne do 20.-eho predošlého mesiaca.

            Foto zdroj: archív

          • "Karnevalové dopoludnie"

          • Karnevalové dopoludnie  čakalo žiakov 1.stupňa ZŠ s MŠ Želovce dňa 08.februára 2024 vo Fontáne v Želovciach. Fašiangovou - balónikmi či krásnou farebnou výzdobou vykrášlili, pripravili súťaživé hravé úlohy a sladko-slané občerstvenie s teplým čajíkom pani Mgr. Andrea Belová a pani Kiškováčová, DJ - foto pán Ladislav Nagy – pod záštitou jednoty dôchodcov a Šóšárskych prameňov v sále reštaurácii Fontána. Počas karnevalu vládla veselá zábavná súťaživá atmosféra. Každá karnevalová maska bola odmenená sladkou či knižnou  odmenou a množstvom sladkých dobrôt. Veľké  a srdečné poďakovanie patrí našim organizátorom Šóšárske pramene a Jednote dôchodcov a všetkým, ktorí nám vytvorili a umožnili zábavu počas fašiangového obdobia. Ďakujeme Mgr.A.Bartošovej a pani učiteľkám 1. stupňa ZŠ :)

            Foto zdroj: archív

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje