• Vyhodnotenie projektu "Dni povolaní"

          • V dňoch 20.11. - 23.11. 2023 sa v spolupráci s CPP kariérovou poradkyňou Mgr. Monikou Bečkeiovou uskutočnili Dni povolaní na našej škole. Aktivity boli zamerané nasledovne: 4. ročník: Superschopnosti v našej triede. 5. ročník: Povolania/ Nezvyčajné povolania. 6. ročník: Záujmy a zručnosti - tvorivé dielne a zážitkové učenie v SOŠ v Želovciach. 7. ročník: RIASEC a sebapoznávanie. 8. ročník: Vyberáme strednú školu, duálne vzdelávanie, trh práce a prezentácia SOŠ - OA v Modrom Kameni. 9. ročník: Skupinové aktivity, individuálne poradenstvo a vyhodnotenie testov profesijnej orientácie. Ďakujeme za výbornú spoluprácu s Mgr. Monikou Bečkeiovou, SŠ - SOŠ a OA v Modrom Kameni a SOŠ v Želovciach. Výchovná poradkyňa Mgr. Zita Kováčová.

            Foto zdroj: archív

          • "Bubnovačka - Aby bolo deti lepšie počuť"

          • Naša ZŠ s MŠ sa zaregistrovala do medzinárodného podujatia" Bubnovačka 2023 - Aby bolo deti lepšie počuť", ktorého cieľom je symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a otvoriť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Medzi 10.00 - 11.00 hod. sa bubnovalo v materskej i základnej škole – v triedach, na chodbách, telocvični, či na dvore. Okrem samotného bubnovania prebiehali a budú prebiehať i podporné aktivity k téme prevencie násilia v podobe premietanie filmov k téme, rozhovorov, diskusie, tematických násteniek a pre menších zadania na kreslenie. Projekt pripravila Mgr. Mária Pavlovkinová a pedagógovia školy.

            Foto zdroj: archív

          • Projekt Zelená škola - workshopy a prednášky pre našich žiakov

          • V rámci projektu Zelená škola sa žiaci základnej školy zúčastnili v dňoch 14. 11. – 15. 11. workshopov a odborných prednášok na SOŠ Želovce. Pre žiakov bola pripravená pestrá ponuka workshopov a prezentácii , ktoré pripravili profesionáli na rozmanité témy ako napr. pôda, sady a záhrady, výsadba ovocných stromčekov, včely a ich produkty, stolovanie, bylinky a ich využitie. Žiaci načerpali inšpirácie, ktoré nám budú nápomocné pri ďalšej realizácii aktivít v projekte Zelená škola. Poďakovanie patrí SOŠ Želovce za možnosť zúčastniť sa bohatého programu, ktorý mali pripravení v rámci Dňa otvorených dverí. Projekt viedla Mgr.Ľubica Nagyová. 

            Foto zdroj: archív

          • Deň otvorených dverí na SOŠ v Želovciach

          • Dňa 14.11.2023 sa žiaci 9. ročníka pod vedením výchovnej poradkyne Mgr. Zity Kováčovej zúčastnili na Dni otvorených dverí na SOŠ v Želovciach. Žiaci si vypočuli prednášky o duálnom vzdelávaní, ktoré je realizované v spolupráci s Mestom Zvolen a Chate Selešťany. Potom na stanovišti Jazykové okienko si vyskúšali vedomosti o nemecky hovoriacich krajinách Rakúsko a Nemecko. Za dobré vedomosti boli odmenení sladkosťami. Za tým nasledovala prednáška študenta SOŠ na tému Včelársky rok. Nasledovali stanovištia, kde žiaci mohli ochutnať rôzne druhy medov, sirupy a oblátky. V dielni, kde sa aranžujú kvety si mohli pozrieť zhotovenie adventných vencov a veľmi zručne vyrobili z bavlnky svojich Mikulášov. Žiakom sa prehliadka školy veľmi páčila a aktivity, ktorých sa zúčastnili ich zaujali. Niektorí z našich žiakov chcú pokračovať v ďalšom štúdiu na SOŠ v Želovciach.

            Foto zdroj: archív

          • Informatická súťaž iBobor- naše úspechy

          • Naša škola sa v dňoch 6. novembra – 10. novembra 2023 zapojila do online informatickej súťaže pod názvom iBobor. Každý žiak pracoval samostatne na počítači. Hlavným cieľom súťaže bolo podporiť žiakov v kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Úspešnými riešiteľmi v kategórii Drobec sa stali  z 2. ročníka Tereza Rydzyková, Lucas Priškin, Marek Husár. Úspešnou riešiteľkou z 3.ročníka sa stala  Brigita Škerlecová. V kategórii Bobrík zo 4. ročníka Ladislav Rydzyk a Matej Mišurda. V kategórii Benjamín sa stali úspešnými riešiteľmi Rebeka Halková zo 6. ročníka a Filip Pavlovkin zo 7. ročníka. Úspešným riešiteľom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu :)

          • Získali sme 3.miesto na okresnom kole Timravinej studničky

          • ​​​​Získali sme veľký úspech na okresnom kole recitačnej súťaže v umeleckom prednese pôvodnej slovenskej prózy pod názvom "Timravina studnička". Našu školu reprezentovali žiaci Brigita Škerlecová z 3. ročníka a Matúš Ján Šinkovkin zo 4. ročníka. Na veľmi peknom 3. mieste sa umiestnila žiačka Brigita Škerlecová. Brigitke gratulujeme za umiestnenie a obom súťažiacim ďakujeme za svedomitú prípravu a vzornú reprezentáciu školy. Za vzornú prípravu žiakov ďakujeme Mgr. Andrei Bartošovej a Mgr. Zdenke Krýzovej :)  ​​​​​

            Foto zdroj: archív

          • "Vyučovanie v maskách"

          • Dňa 26.10.2023 sa na ZŠ v Želovciach stretli ráno - čudná tvár - Vodník i Popolvár. V tento deň sa na našej škole uskutočnilo na 1. st. vyučovanie v maskách. Interiér sa premenil na strašidelný les s postavičkami. Hneď ráno, strašidlá z 3. ročníka vystrašili všetky triedy aj riaditeľskú komoru a následne ich aj obdarili chutnými maškrtami z halloweenskej  kuchyne. V 3. ročníku prebiehalo tvorenie na strašidelnej knihe aktivít - SJL, MAT, Všehochuť. Neustále sa vykrmovali maškrtami a lahodnými nápojmi, ktoré im dodávali silu v rôznych pohybových súťaživých hrách i tanečných úlohách. Za halloweenske účinkovanie boli ocenení  tekvičkovskými diplomami. , ktoré pripravila  pani učiteľka čarodejníčka Andy. V podvečerných hodinách pokračovalo  večerné zasvietenie svetlonosov a svietili si na cestičku lampiónovým svetielkom. Kráčali želovskými cestičkami a na konci v cieli si všetci vypustili lampióniky šťastia. Napísala koordinátorka Mgr.Andy Bartošová.

            Foto zdroj: archív

          • Jesenné tvorenie

          • Jeseň je ročné obdobie, ktoré svojimi pestrými farbami a množstvom plodov, ktoré prináša, priamo nabáda ku kreativite a tvoreniu s deťmi. Či už ide o tvorbu s prírodnými materiálmi, ako sú tekvice, šišky, mach, opadané lístie alebo aj využitím rôznych iných pomôcok. Toto čaro jesene využili aj žiaci ZŠ Želovce, ktorí dňa 26.10.2023 v poobedných hodinách nedali uzdu svojej fantázii a spolu so svojimi pedagógmi a rodinnými príslušníkmi vytvorili krásne jesenné dekorácie v podobe tekvicových panáčikov, svetlonosov, lampiónov a rôznych ozdôb. Toto príjemne strávené poobedie pokračovalo lampiónovým sprievodom a ukončilo sa vypúšťaním balónov šťastia, ktoré vyniesli množstvo detských prianí a želaní vysoko za svojím cieľom.Ďakujeme pekne všetkým zúčastneným za podporu, ochotu, čas a veľa krásnych výtvorov. Boli ste skvelí.

            Foto zdroj: archív

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje