• Oznam

          • Vážení rodičia. Predsedníctvo ZRŠ žiada rodičov, ktorí ešte majú záujem uhradiť príspevok do fondu ZRŠ, aby úhradu vykonali najneskôr do 10.11.2023, pretože už bude potrebné objednať mikulášske balíčky a v zmysle rozhodnutia väčšiny rodičov, žiak, ktorý nemá uhradený príspevok do ZRŠ, tak nemá nárok na výhody zabezpečované z fondu ZRŠ? Príspevok do fondu ZRŠ je možné uhradiť aj dvomi splátkami, teda časť (7 Eur) v 1. polroku a druhú časť (6 Eur) v 2. polroku.  

            Ďalej oznamujeme rodičom, že na stránke školy je vytvorená sekcia ZRŠ, kde je, resp. budú uverejnené Zápisnice zo zasadnutia ZRŠ a Správy o hospodárení prípadne iné dokumentu súvisiace so ZRŠ.

          • Deň otvorených dverí– Spojená škola Modrý Kameň

          • ​Dňa 18.10.2023 sa žiaci deviateho ročníka a jedna žiačka ôsmeho ročníka zúčastnili DOD na SŠ v Modrom Kameni. Na Spojenej škole v Modrom Kameni sme mali možnosť oboznámiť sa s rôznymi študijnými a učebnými odbormi. Žiaci boli rozdelení do rôznych skupín. Jednotlivé skupiny medzi sebou súťažili a najlepšie z nich boli ocenené. Žiaci mali možnosť vyskúšať si zručnosti, ochutnať flambované palacinky a horúce mojito. Celý deň prebiehal v priateľskej atmosfére, pracovníci školy nám predstavili slušne vybavené triedy, dielne a ostatné priestory školy. Žiaci boli po akcii spokojní, splnila svoj zámer.​​​​​

            Foto zdroj: archív

          • Projekt "Hovorme o jedle"

          • V mesiaci október sme sa zapojili do projektu Hovorme o jedle v rámci, ktorého sme celý týždeň realizovali aktivity. V pondelok sme mali tému Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny,  zemiaky - v tento deň sme so žiakmi vlastnoručne vyrobili pirohy, osie hniezda, pizza slimáka a voňavú bábovku.  Žiaci sa oboznámili s potravinovou pyramídou a dôležitosti správneho stravovania. V utorok sme mali tému Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov - žiaci priniesli do školy rôzne druhy ovocia, zeleniny a orechov, z ktorých sme  vytvorili výstavku vo vestibule školy. V stredu sme sa vybrali na exkurziu k. p.  Kalmárovi , kde sme videli ako sa pracovníci starajú o kravičky. . Vo štvrtok nás privítala SOŠ Želovce s témou Hydina, mäso a mäsové výrobky. Posledný deň naše pozvanie prijali pracovníčky RÚVZ, ktoré si pre nás pripravili prednášku s aktivitami na tému Cukry, tuky , soľ. sme mali tému .  Všetkým žiakom a učiteľom, ktorí sa zapojili do realizácie tohto projektu ďakujeme.

            Foto zdroj: archív

          • Jesenné tvorenie

          • Srdečne pozývame žiakov, starých rodičov i rodičov na poobedné jesenno-tekvicové tvorivé dielne, pochod svetlonosov, vypúšťanie balónov šťastia.  Kedy: 26.10.2023 o 16.00 hod. Kde: hlavná chodba ZŠ. Tešíme sa na vás:)

          • Dejepisná exkurzia Havránok a Liptovské múzem

          • Žiaci VII. a VI. ročníka sa dňa 11.10.2023 vydali za poznaním kúska minulosti. Dejepisná exkurzia začala návštevou archeologickej lokality - Havránok. Hradisko Havránok sa týči nad čarovným priehradným múrom Liptovskej Mary. Stavby (pôvodné opevnenie s kamennými hradbami, drevenými palisádami a vstupnou bránou, ako aj zrubový dvorec), obetiská, nástroje a predmety tvoria po zrekonštruovaní archeologické múzeum v prírode, ktoré je od roku 1967 národnou kultúrnou pamiatkou. Históriou nadchnutí sme hradisko opustili a naša exkurzia pokračovala návštevou Liptovského múzea v Ružomberku. Expozície múzea nám ponúkli komplexný obraz o živej i neživej prírode Liptova, významných archeologických nálezoch a lokalitách, jeho histórii od najstarších čias po súčasnosť. Ďakujeme pedagogickému dozoru Mgr.Ľ.Nagyovej.

            Foto zdroj: archív

          • Deň mlieka v MŠ

          • Dňa 29.09.2023 sme si v našej materskej škole pripomenuli DEŇ MLIEKA. Náš mliečny deň v materskej škole sa niesol vo veselej, nápaditej a zdravej atmosfére. Deti sa už od rána tešili na množstvo zaujímavých aktivít, ktoré pre ne pani učiteľky pripravili. S rozvíjaním a upevňovaním si kladného postoja k mlieku a k mliečnym výrobkom, kreslili a maľovali domáce zvieratá, ktoré chováme pre tento úžitok.  Vystrihovaním, vyfarbovaním a naliepaním určovali dej a postupnosť obrázkov, ako sa k človeku dostane mlieko. Hravou formou  si deti mohli vyskúšať proces dojenia.

            Foto zdroj: archív

          • Stravovanie - platenie

          • Oznamujeme zákonným zástupcom, že do 20. dňa v mesiaci je nutné zaplatiť  poplatok za stravu. Upozornenie: Ak platba za stravu nebude včas uhradená, nie je možné Vášmu dieťaťu stravu poskytnúť a stravovanie bude pozastavené až do uhradenia platby. Spôsob úhrady: poštovou poukážkou, internetbankingom, trvalým príkazom alebo v hotovosti u p.P.Koiša, vedúceho Školskej jedálne. Pri platbe poštovou poukážkou alebo internetbankingom  je potrebné ústrižok alebo potvrdenie o zaplatení odovzdať do Školskej jedálne. Zákonný zástupca si môže prihlásiť, odhlásiť svoje dieťa, ako aj skontrolovať stav platby za stravu aj cez portál e-skoly. 

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje