• 21.10.2022 "Jablkový deň" - vyhodnotenie

          • 21. október bol vyhlásený za Svetový deň jablka. Jabĺčka si takýto deň určite zaslúžia, pretože patria medzi najzdravšie druhy ovocia. Tento deň sme si pripomenuli aj my, v základnej škole, kde sa uskutočnilo tematické vyučovanie na tému Deň jablka. Celý deň bol zameraný na tému jablka, či už v pracovných listoch alebo v prezentáciách a kvízoch. Deti sa podľa veku primerane oboznámili s prospešnosťou jablka pre ľudské zdravie, s možnosťami jeho spracovania a konzumácie. Naši žiaci jedli jabĺčka v surovom stave, pochutnávali si na výborných jablkových koláčikoch, ktoré rozvoniavali po celej našej škole. Sprievodnou akciou boli aj tvorivé dielne.  Atmosféra v tento deň bola veľmi pozitívna a tvorivá. Veríme, že sa nám podarilo upriamiť pozornosť každého žiaka na toto mimoriadne zdravé ovocie. Snáď odteraz po ňom denne siahne každý náš žiak a naplní tak to naše slovenské "Každý deň jedno jablko". Prečo? Lebo každé jabĺčko má výbornú chuť, vôňu a je plné vitamínov, minerálov a vlákniny. V mene školy za upečenie  koláčikov zo srdca ĎAKUJEME :) Viď fotogalériu.

          • 21.10.2022 "Jablkový deň"

          • Vážení rodičia, milí žiaci! Dňa 21.10.2022 v rámci Svetového dňa jablka bude prebiehať na škole zážitkové učenie, cieľom ktorého bude poznať liečivé účinky jablka pre zdravie človeka, spojené s ochutnávkou jablkových maškŕt. V rámci neho žiaci budú mať prednášky, riešiť tvorivé úlohy a hry. Viď projekty v prílohe.

          • "Kyberšikana" a "Protidrogová výchova"

          • Dňa 14.10.2022 mali žiaci 5. – 9. ročníka prednášku spojenú s besedou z ORPZ na tému Kyberšikana a Protidrogová výchova. Pani policajtkou JUDr. M. Krnáčovou boli oboznámení s hrozbami využívania sociálnych sietí a zároveň upozornila na ochranu osobných údajov na sociálnych sieťach. Pani policajtka starších žiakov niekoľkokrát upozornila na trestnoprávnu zodpovednosť od 14 rokov. Žiaci boli poučení o škodlivosti drog, ich užívania a následkoch. Ďakujeme za prednášku:)

          • "Otvárame Výstavu z darov Zeme"

          • Na známosť sa všetkým dáva, že Výstava „z darov Zeme“ sa otvára

            Kde ? -  Hlavná chodba ZŠ , areál ZŠ. Kedy ? Od 11.10. 2022 – 31.10. 2022. Prineste do školy plody, ktorými sa chcete pochváliť :) Pridružené súťaže : Najoriginálnejšia vyrezávaná tekvica. Najkrajší strašiak. Najkrajšia jesenná dekorácia. Plagát viď v prílohe pod obrázkom.

          • "Získali sme medzinárodný certifikát Zelená škola "

          • ZŠ s MŠ Želovce získala medzinárodný certifikát "Zelená škola", za úspešnú realizáciu medzinárodnej metodiky 7 krokov a environmentálnej výchovy prepojenej s praktickými aktivitami školskej komunity. Certifikát bol udelený v prioritnej téme "Voda".​​ Poďakovanie patrí realizačnému tímu pod vedením Mgr.Ľubice Nagyovej.

            Foto zdroj: archív

          • Oznam

          • Milí rodičia! Dňa 12.10.2022 bude skrátené vyučovanie z dôvodu prerušenia dodávky elektrickej energie pre Obecný úrad Želovce a nebude možné zabezpečenie stravy pre ZŠ. Žiaci 1.stupňa budú mať 4 vyučovacie hodiny a žiaci 2. stupňa 5 vyučovacích hodín. Po ukončení výchovno-vzdelávacieho procesu je potrebné zo strany rodičov zabezpečiť odvoz svojich detí domov. ŠKD bude v prevádzke do 14.00 hod.

          • "Medzi nami dievčatami " alebo "Čas premien"

          • Dňa 26.9. sa uskutočnila prednáška "Medzi mami dievčatami" ( alebo "Čas premien") pod vedením pani uč. Mgr. Ľubici Nagyovej. Prednášky sa zúčastnili dievčatá zo 4. - 9. ročníka. Cieľom prednášky bolo umožniť dievčatám lepšie chápať fyzické a psychické zmeny, ktorými budú prechádzať alebo už prechádzajú a uvedomiť si, že tieto zmeny sú prirodzenou súčasťou ich vývoja, pomôcť dievčatám pochopiť menštruačný cyklus, ako prirodzenú súčasť života ženy – ako prejav zdravia, pripraviť dievčatá na potrebnú zmenu hygienických návykov, ktoré súvisia s dospievaním a poskytnúť im informácie o výrobkoch dámskej hygieny a spôsobe ich používania.

            Foto zdroj: google

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje