• Deň mlieka v MŠ

          • Dňa 29.09.2023 sme si v našej materskej škole pripomenuli DEŇ MLIEKA. Náš mliečny deň v materskej škole sa niesol vo veselej, nápaditej a zdravej atmosfére. Deti sa už od rána tešili na množstvo zaujímavých aktivít, ktoré pre ne pani učiteľky pripravili. S rozvíjaním a upevňovaním si kladného postoja k mlieku a k mliečnym výrobkom, kreslili a maľovali domáce zvieratá, ktoré chováme pre tento úžitok.  Vystrihovaním, vyfarbovaním a naliepaním určovali dej a postupnosť obrázkov, ako sa k človeku dostane mlieko. Hravou formou  si deti mohli vyskúšať proces dojenia.

            Foto zdroj: archív

          • Stravovanie - platenie

          • Oznamujeme zákonným zástupcom, že do 20. dňa v mesiaci je nutné zaplatiť  poplatok za stravu. Upozornenie: Ak platba za stravu nebude včas uhradená, nie je možné Vášmu dieťaťu stravu poskytnúť a stravovanie bude pozastavené až do uhradenia platby. Spôsob úhrady: poštovou poukážkou, internetbankingom, trvalým príkazom alebo v hotovosti u p.P.Koiša, vedúceho Školskej jedálne. Pri platbe poštovou poukážkou alebo internetbankingom  je potrebné ústrižok alebo potvrdenie o zaplatení odovzdať do Školskej jedálne. Zákonný zástupca si môže prihlásiť, odhlásiť svoje dieťa, ako aj skontrolovať stav platby za stravu aj cez portál e-skoly. 

          • "Koniec školského roka 2022/2023 - hurá na prázdniny"

          • Školský rok 2022/2023 sme slávnostne ukončili 30.06.2023. Žiaci boli odmenení knižnými a vecnými odmenami, pochvalami riaditeľom školy a triednym učiteľom. Knižné odmeny a ceny im boli udelené za úspešnú reprezentáciu školy v KK – streľby, za OK súťaží – Chemická olympiáda, Matematická olympiáda, pytagoriáda, olympiáda z nemeckého jazyk, dejepis, geografia,olympiáda zo SJL, Englishstar, v celoslovenských súťažiach "Matematický klokan“, "Maksík", "Maks", "Všetkovedko", za Deň zručností, Môj farebný svet, Cesty za poznaním minulosti, Hasič-pretekár, ďalej za výborné vyučovacie výsledky, správanie, vzornú dochádzku, za výsledky v umeleckých a športových súťažiach. Ceny venovalo vedenie školy. Krásne slnečné leto želáme všetkým :)

            Foto zdroj: archív

          • "Rozlúčková žiakov 9.ročníka"

          • ​​​​​                                                                   Rozlúčky netrvajú navždy,

                                                                             rozlúčky neznamenajú koniec.

                                                                          Znamenajú len to, že mi budeš chýbať,

                                                                             kým sa znova nestretneme.”

                                                                                       – Neznámy autor -

            Rozlúčková s deviatakmi sa konala dňa 27.6.2023 o 13:00. So školou sa lúčilo 24 žiakov. Každý žiak bol prijatý na strednú školu. Žiaci predviedli slávnostný program, svoj príhovor prečítali: zástupca žiakov, triedna učiteľka a pani riaditeľka. Po slávnostnej časti nasledovalo pohostenie a diskotéka pre žiakov.​​​​​​

            Foto zdroj: archív

          • Škola v prírode - Ždiar"

          • Žiaci 4. ročníka sa v dňoch od 19. 06. - 23. 06. 2023 zúčastnili školy v prírode - Ekolandia v Ždiari. Program bol zameraný na spoznávanie a ochranu prírody. Počas pobytu navštívili krásnu Javorovu dolinu, drevený kostolík sv. Anny, či prezidentský zámoček v Tatranskej Javorina, z ktorého bol nádherný výhľad. Prešli Monkovu dolinu, obdivovali krásu Belianskych Tatier. Počas túry sa osviežili v horských potokoch. Navštívili Beliansku jaskyňu, múzeum Ždiarsky dom. V prírode ochutnávali rôzne rastlinky - kysličku, ďatelinu, šťaveľ a dokonca aj mladé smrekové výhonky. Počasie bolo výborné a žiaci si školu v prírode užili. Na záver dostali certifikát mladého ekológa. Ďakujeme pedagogickému dozoru Mgr.Kamile Mišurdovej a Mgr.Gertrúde Molnárovej.

          • "Rozlúčka s predškolákmi"

          • Ako to už v júni býva zvykom, ani tento rok to nebolo inak. S blížiacim sa koncom školského roka nastal čas, aby sme sa rozlúčili s našimi predškolákmi. Dňa 28.06.2023 sa v našej škôlke uskutočnila rozlúčková slávnosť. Na úvod sme si  pripravili pre rodičov krátke video s fotkami, kde sme sa vrátili  do spomienok, keď deti vkročili prvýkrát do škôlky. Naposledy si deti v materskej škole zaspievali, zatancovali a zarecitovali básničky. Nastal čas lúčenia a okrem krásnych spomienok na čas strávený v materskej škole si naši predškoláci odniesli na pamiatku knižky a pochvalné listy  od pani riaditeľky a pani učiteliek z materskej školy. Prichádza čas, kedy si už predškoláci odložia svoje hračky a budú sa prispôsobovať dôležitejším každodenným povinnostiam. Všetkým našim predškolákom prajeme, aby v septembri s radosťou nastúpili do vytúženej školy a aby boli naďalej takí šikovní  a robili všetkým okolo seba radosť.

            Foto zdroj: archív

          • "Stretávka po 50.rokoch"

          • Hurá, skončila škola!!! Tak sa pred päťdesiatimi rokmi vytešovali žiaci, deviataci, končiaci v roku 1973 povinnú školskú dochádzku ZDŠ v Želovciach. A o 50 rokov - 24.júna 2023 sa osemnásti stretávame. Zvítanie bolo dojemné, srdečné objavila sa aj drobná slzička. Nasledoval zápis do školskej kroniky a prehliadka školy. Žiaľ, ôsmi spolužiaci nás predišli do večnosti , týchto sme si uctili minútou ticha. Stretnutie pokračovalo pohostením a posedením v reštaurácii "Hubert v Leseniciach." V zaujímavej debate sa bolo o čom rozprávať. Prajeme si navzájom , aby sme sa mohli spolu tešiť na krásne chvíle.

            RNDr.Majoroš Zoltán, absolvent ZDŠ v Želovciach 

            Foto zdroj: archív

          • 2.miesto v okresnom kole hasičskej súťaže "Plameň"

          • Naši mladší žiaci sa zúčastnili dňa 16.júna 2023 okresného kola hasičskej súťaže "Plameň" v Dolných Plachtinciach, kde sa umiestnili na peknom 2. mieste. Kolektív mladých hasičov tvorili žiaci 2., 3. a 4. ročníka: Oliver Krčál, Adam Pavlov, Alexandra Hudáková, Viktor Janšto, Ladislav Torok, Daniel Bakoš, Martina Pavlová a Lucas Gregory. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy.

          • Ďakovný list pre žiakov našej školy

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom vo Veľkom Krtíši, udelil ďakovný list ZŠ s MŠ Želovce, za spoluprácu v školskom roku 2022/2023 a za účasť v Celoslovenskej výtvarnej súťaži pri príležitosti Svetového dňa obezity. 

          • Školský výlet deviatakov do Budapešti

          • Dna 8.júna 2023 sa uskutočnil školský výlet žiakov deviateho ročníka do Budapešti. Žiaci navštívili zoologickú záhradu, absolvovali náučnú prechádzku po budove parlamentu a mali možnosť pobhudnúť aj v nákupnom centre Westend. Žiaci si priniesli pekné zážitky. Pedagogický dozor vykávala triedna učiteľka Mgr. G.Molnárová.

          • Školský výlet Nový Tekov "Ranč u Bobiho"

          • Dňa 12.-13.6. sa realizoval školský výlet a žiaci VI. a VII. ročníka si mohli  pozrieť a na vlastnej koži zažiť, ako vyzerá divoký západ v podaní Ranča u Bobiho v Novom Tekove. Čakalo na ich množstvo atrakcií, pri ktorých zažili kopec zábavy a ich „vrece spomienok“ sa výrazne obohatilo. Nechýbala jazda na koči v povodí Hronu, kúpanie v bazéne, ale rôzne ihriská, mini golf, futbal, plážový volejbal, tenis i maličký gazdovský dvor, kde mohli žiaci pohladkať a vlastnoručne nakŕmiť zvieratká z farmy.
                    Po menšej prechádzke do Starého Tekova sa žiaci ocitli vo veľmi atraktívnom prostredí penziónu Bažantnica, v ktorého malebnom areáli sa nachádza unikátna zbierka vyradenej vojenskej techniky, pomník obetiam II. svetovej vojny, socha maršala Malinovského v životnej veľkosti.
                 Dvojdňový výlet sa ukončil návštevou tretej najstaršej hvezdárne na Slovensku v Leviciach, ktorej sa ako prevej na svete podarilo vysvetliť, prečo sa v blízkosti našej Zeme nachádza oblak prachu. Žiaci  sa vďaka prenosnému planetáriu preniesli do vesmíru a mali možnosť pozorovať zaujímavé astronomické javy a vesmírne telesá.
                 Niet čuda, že žiakom sa po týchto zážitkoch vôbec nechcelo vrátiť do každodennej „reality školského života“. Ďakujeme pedagogickému dozoru Mgr. Márii Pavlovkinovej a Mgr. Ľubici Nagyovej.

            Foto zdroj: archív

          • "Pohybom ku zdraviu na ZŠ"

          • Dňa 31. mája 2023 sa žiaci prvého aj druhého stupňa zúčastnili prednášky s pracovníčkami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Veľom Krtíši s názvom "Pohybom ku zdraviu." Počas prednášky sa deti dozvedeli  nové poznatky o zdravej strave, čo robiť pre to, aby sme žili zdravo. V druhej polovici prednášky si deti zasúťažili v pripravených pohybových aktivitách. ​​​​​​​

            Foto zdroj: archív

          • "Zdravé zúbky v MŠ"

          • Prednáška sa uskutočnila 30.05.2023 v priestoroch MŠ. Hravou a zábavnou formou nám prednášajúca Simonka predstavila nielen rast,vývin a starostlivosť o naše zúbky ale aj potraviny zdravé a nezdravé pre naše telo i zubyRôznymi vedomostnými hrami nám predstavila aj zvieratá a ich spôsob starostlivosti o zuby.Deťom predviedla pomocou pomôcok aj ako sa správne zuby umývajú a ako to bolo v minulosti,ako si vytvárali zubnú pastu,kefku. Deti mali možnosť sa pomôcok dotýkať, vyskúšať správne umývanie zubov. Prednáška bola pre deti zábavná a poučná,odnášajú si množstvo zaujímavostí o našich zuboch.

            Foto zdroj: archív

          • Oznam – pre rodičov detí z MŠ!!!

          • Milí rodičia ! Vedenie ZŠ s MŠ Želovce, po odporučení RÚVZ vo Veľkom Krtíši, vám  oznamuje, že prevádzka MŠ bude prerušená od 06.06.2023 (utorok) – 09.06.2023 (piatok), z dôvodu vysokej chorobnosti detí. Riadna prevádzka materskej školy začne po dôkladnej dezinfekcii priestorov materskej školy 12.06.2023 (pondelok).

          • Dejepisná exkurzia Auschwitz - Birkenau ( Oswiecim - Brezinka )

          • Na svete je veľa miest, ktorá v nás zanechajú silnú spomienku.  Koncentračný tábor  Auschwitz – Birkenau  nenechá nikoho  ani na zlomok sekundy zapochybovať o tom, aké zverstvá  tu napáchali fašistickí zločinci na nevinných ľuďoch len preto, že boli príslušníkmi iného národa, rasy alebo nesúhlasili s ideológiou fašizmu. Pri vstupe nás privítal svetoznámy cynický nápis „Arbeit macht frei“ – „Práca oslobodzuje“. Dnes vieme, že toto heslo bolo  zneužité nacistami a skutočnosť bola celkom odlišná. V tábore  sme si s doprovodom   sprievodkyne prehliadli niektoré bloky (budovy), kde sme mohli vidieť rôzne fotografie vypovedajúce o neuveriteľných hrôzach, ktoré sa v tábore diali. Na každom kroku  sme  doslova pociťovali  bezmocnosť, strach a beznádej tých, ktorí sem boli  v rokoch 1940-1945 deportovaní a väčšina z nich  sa už nikdy nevrátila. Áno, len ťažko môžeme uveriť, že niečo takéto sa mohlo diať pre necelými osemdesiatimi rokmi, čo nie je tak veľmi dávno. Preto musíme byť všetci ostražití a nedopustiť, aby sa podobné zločiny v našom svete zopakovali. Pedagogický dozor na exkurzii so žiakmi realizovala Mgr.Ľubica Nagyová.

            Foto zdroj: archív

          • "Remeslá ožívajú"

          •     Naši siedmaci sa pod vedením triednej učiteľky, Mgr. Márie Pavlovkinovej, a výchovnej poradkyne, Mgr. Zity Kováčovej, zúčastnili podujatia kariérového poradenstva pre žiakov ZŠ pod názvom „Remeslá ožívajú“, ktoré organizovalo Centrum poradenstva a prevencie v spolupráci s Regionálnym centrom kariéry BBSK a SNM – Múzeom bábkarských kultúr a hračiek .
                 Jeho cieľom bolo zvýšiť motiváciu mladých ľudí pre štúdium na stredných školách v okrese Veľký Krtíš. Žiaci na jednotlivých stanovištiach pod vedením mentorky mali možnosť zážitkovým učením pozorovať pokrok a modernizáciu v súčasných remeslách a odbúrať stereotypy pri výbere strednej školy. 
                 Vstupenkou na podujatie bol erb triedy, ktorý mal prezentovať silné stránky, záujmy a predstavy o budúcom povolaní.
                Naši žiaci zožali na tomto podujatí veľký úspech – ich erb bol vyhodnotený komisiou za najoriginálnejší a najnápaditejší a taktiež ako jediným sa im podarilo získať prvenstvo vo všetkých kategóriách – TOP trieda v kategórii aktivita, tímovosť, zručnosť a komunikácia,  za čo im srdečne gratulujeme a sme na nich patrične pyšní.  Žiaci si z tohto dňa odniesli nové a zaujímavé informácie, množstvo nových zážitkov a materiálne odmeny.  Cenou mentora bola odmenená Jarmila Slezáková. Za „NAJ ERB“ získali všetci siedmaci 2 voľné vstupenky na kúpalisko KRTKO vo Veľkom Krtíši.

          • Deň matiek v materskej škole

          • Dňa 19.05.2023, v piatok sme v krásne vyzdobenej materskej škole privítali mamičky, staré mamy, ale aj ockov a príbuzných na slávnosti "Dňa matiek", na ktorú si deti pre nich za pomoci pani učiteliek, pripravili program. Pred rodičov po prvýkrát vystúpili deti z malej triedy s básňami, piesňami a aj tančekmi. Chlapci a dievčatá z veľkej triedy už smelo a s obrovskou radosťou recitovali básne, piesne pre svoje mamičky a tancovali tance venované všetkým prítomným. Na záver programu deti odovzdali darčeky a kvety svojim mamám aj starým rodičom a na dvore si mohli urobiť spoločné fotky pri fotostene.

            Foto zdroj: archív

          • Vyhodnotenie plaveckého výcviku žiakov 1. stupňa

          • Žiaci 3. a 4. ročníka sa zúčastnili plaveckého výcviku v termíne od 02.05. - 05.05.2023. Niektorí žiaci mali prvý deň strach z vody, ktorý však postupne prekonali. Viacerí žiaci mali základy plávania, ktoré si počas daného týždňa vo veľkom bazéne zdokonaľovali. Žiakom sa na plavárni veľmi páčilo, cítili sa uvoľnene. Boli spokojní s organizáciou plaveckého výcviku, s pedagogickým dozorom, s personálom plavárne, ktorý bol milý a ústretový. Tešíme sa so žiakmi z úspešného absolvovania plaveckého výcviku. Ďakujeme pedagógom Mgr. Kamile Mišurdovej, Mgr. Zdenke Krýzovej a Mgr. Jánovi Geregaiovi.

            Foto zdroj: archív

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje