• "Deň zručností" v SŠ Modrý Kameň

          • Dňa 12. decembra 2023 sa naši žiaci Michaela Výbošťoková z 8. ročníka a Lukáš Resutík zo 7. ročníka zúčastnili súťaže "Deň zručností", ktorá sa konala v Spojenej škole Modrý Kameň. Ďakujeme za krásnu akciu, gratulujeme našej súťažiacej Michaele Výbošťokovej za krásne 2. miesto a Lukášovi Resutíkovi za reprezentáciu našej školy a za výbornú prácu. Pedagogický dozor uskutočnila Mgr.K.Lendvayová, ďakujeme jej:)

            Foto zdroj: archív

          • "Mikulášsky program"

          • Obecný úrad Želovce v spolupráci so ZŠ s MŠ Želovce 9.12. 2023 o 16.00 hod. odštartoval podujatie plné radosti a zábavy. V príjemnej vianočnej atmosfére a v krásnom prostredí, kde bolo na každom kroku cítiť čaro Vianoc, vôňu punču, perníkov a kapustnice sa deťom, rodičom, starým rodičom a všetkým prítomným prihovorila p. starostka obce, PaedDr. Mária Rechová. Zároveň privítala vzácnu návštevu, ktorá prichádza len raz do roka, a na ktorého všetci netrpezlivo čakali. Mikuláš prišiel na koči v sprievode svojich verných pomocníkov a bol plný očakávaní, aké „darčeky“ dostane od detí. Po mikulášskom programe v podobe básničiek, rečňovaniek, vinšov, pesničiek a tančekov deti prichádzali k Mikulášovi, ktorý im za odmenu odovzdal balíčky so sladkým prekvapením. Všetci odchádzali spokojní a v dobrej nálade. Vedenie ZŠ s MŠ ďakuje všetkým pedagógom ya vzornú prípravu programu, osobitne ďakuje pani učiteľke  Mgr.A.Bartošovej, Mgr.M.Pavlovkinovej, Mgr.J.Geregaiovi a pani učiteľkám MŠ.

            Foto zdroj: archív

          • "Mikuláš"

          • Sviatok sv. Mikuláša je obľúbený najmä deťmi, ktoré sa v tento deň tešia na obdarovanie sladkosťami a rôznymi drobnosťami. Zvykom je očistiť si topánky, dať ich večer do obloka a ráno si v nich nájsť milé prekvapenie. Zvyky vzťahujúce sa ku dňu sv. Mikuláša (6. december) sa postupne vyvíjali až do podoby, ktorá sa zachovala dodnes. Na celom území Slovenska sa udomácnil zvyk obchôdzky Mikuláša s anjelmi a čertmi, ktorí rozdávali darčeky i „čertovské“ odmeny. Nebolo to inak ani na pôde ZŠ s MŠ Želovce, ale keďže našu školu navštevujú samé dobré deti, čo si všimol aj Mikuláš, čerti veľa práce nemali. Tešili sa mladší aj starší žiaci a všetci Mikulášovi zarecitovali básničky, zaspievali pesničky s krásnym doprovodom ich pani učiteliek. Radosť detí a milé úsmevy presvedčili Mikuláša, že k nám určite príde aj na budúci rok. A my sa tiež samozrejme tešíme na jeho návštevu. Ďakujeme Mikuláš, čertíci a anjelici! Ďakujeme i Združeniu rodičov za zabezpečenie sladkostí pre žiakov a dobrú spoluprácu. Projekt koordinovala Mgr.M.Pavlovkinová, za čo jej ďakujeme.

            Foto zdroj: archív

          • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ?"

          • ​​​​​​Aj tento rok sa naša škola zapojila do celoslovenského projektu s názvom Koľko lásky sa zmestí do  krabice od topánok. Pripravené krabice s vianočným pozdravom boli odovzdané dňa 1. 12. 2023. Vianočné krabičky budú venované osamelým seniorom. Veríme, že naše darčeky pripravené s láskou potešia všetkých seniorov. Našim žiakom a rodičom ďakujeme, že neváhali ani chvíľku a s chuťou sa do projektu zapojili. projekt koordinovala Mgr. Ľubica Nagyová za čo jej patrí poďakovanie.

            Foto zdroj: archív

          • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl a je každoročne vyhlasovaná a organizovaná Iuventou ako postupová súťaž. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov základných a stredných škôl v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť, zvyšovať záujem o slovenský jazyk a literatúru. V školskom roku 2023/2024 Základnú školu s materskou školou Želovce reprezentovala na okresnom kole 16. ročníka OSJL v CVČ Veľký Krtíš naša žiačka VIII. ročníka – Miriama Balgová, ktorá v školskom kole získala najlepšie výsledky a bola úspešnou riešiteľkou. Svoje vedomosti prezentovala a dokazovala vo vedomostnom teste, v rámci ústnej časti v transformácii umeleckého textu a rečnícke schopnosti v 3. časti – tvorbe a prednese prívetu na tematiku – „Význam kúpeľov“.
            Miriame gratulujeme, ďakujeme zo svedomitú prípravu a reprezentáciu školy a pevne veríme, že výsledky jej systematickej a poctivej prípravy prinesú zaslúžený výsledok na OSJL i v budúcom školskom roku. Budeme jej držať palce. Za vzornú prípravu žiačky ďakujeme Mgr. Márii Pavlovkinovej.

          • Vyhodnotenie projektu "Dni povolaní"

          • V dňoch 20.11. - 23.11. 2023 sa v spolupráci s CPP kariérovou poradkyňou Mgr. Monikou Bečkeiovou uskutočnili Dni povolaní na našej škole. Aktivity boli zamerané nasledovne: 4. ročník: Superschopnosti v našej triede. 5. ročník: Povolania/ Nezvyčajné povolania. 6. ročník: Záujmy a zručnosti - tvorivé dielne a zážitkové učenie v SOŠ v Želovciach. 7. ročník: RIASEC a sebapoznávanie. 8. ročník: Vyberáme strednú školu, duálne vzdelávanie, trh práce a prezentácia SOŠ - OA v Modrom Kameni. 9. ročník: Skupinové aktivity, individuálne poradenstvo a vyhodnotenie testov profesijnej orientácie. Ďakujeme za výbornú spoluprácu s Mgr. Monikou Bečkeiovou, SŠ - SOŠ a OA v Modrom Kameni a SOŠ v Želovciach. Výchovná poradkyňa Mgr. Zita Kováčová.

            Foto zdroj: archív

          • "Bubnovačka - Aby bolo deti lepšie počuť"

          • Naša ZŠ s MŠ sa zaregistrovala do medzinárodného podujatia" Bubnovačka 2023 - Aby bolo deti lepšie počuť", ktorého cieľom je symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a otvoriť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Medzi 10.00 - 11.00 hod. sa bubnovalo v materskej i základnej škole – v triedach, na chodbách, telocvični, či na dvore. Okrem samotného bubnovania prebiehali a budú prebiehať i podporné aktivity k téme prevencie násilia v podobe premietanie filmov k téme, rozhovorov, diskusie, tematických násteniek a pre menších zadania na kreslenie. Projekt pripravila Mgr. Mária Pavlovkinová a pedagógovia školy.

            Foto zdroj: archív

          • Projekt Zelená škola - workshopy a prednášky pre našich žiakov

          • V rámci projektu Zelená škola sa žiaci základnej školy zúčastnili v dňoch 14. 11. – 15. 11. workshopov a odborných prednášok na SOŠ Želovce. Pre žiakov bola pripravená pestrá ponuka workshopov a prezentácii , ktoré pripravili profesionáli na rozmanité témy ako napr. pôda, sady a záhrady, výsadba ovocných stromčekov, včely a ich produkty, stolovanie, bylinky a ich využitie. Žiaci načerpali inšpirácie, ktoré nám budú nápomocné pri ďalšej realizácii aktivít v projekte Zelená škola. Poďakovanie patrí SOŠ Želovce za možnosť zúčastniť sa bohatého programu, ktorý mali pripravení v rámci Dňa otvorených dverí. Projekt viedla Mgr.Ľubica Nagyová. 

            Foto zdroj: archív

          • Deň otvorených dverí na SOŠ v Želovciach

          • Dňa 14.11.2023 sa žiaci 9. ročníka pod vedením výchovnej poradkyne Mgr. Zity Kováčovej zúčastnili na Dni otvorených dverí na SOŠ v Želovciach. Žiaci si vypočuli prednášky o duálnom vzdelávaní, ktoré je realizované v spolupráci s Mestom Zvolen a Chate Selešťany. Potom na stanovišti Jazykové okienko si vyskúšali vedomosti o nemecky hovoriacich krajinách Rakúsko a Nemecko. Za dobré vedomosti boli odmenení sladkosťami. Za tým nasledovala prednáška študenta SOŠ na tému Včelársky rok. Nasledovali stanovištia, kde žiaci mohli ochutnať rôzne druhy medov, sirupy a oblátky. V dielni, kde sa aranžujú kvety si mohli pozrieť zhotovenie adventných vencov a veľmi zručne vyrobili z bavlnky svojich Mikulášov. Žiakom sa prehliadka školy veľmi páčila a aktivity, ktorých sa zúčastnili ich zaujali. Niektorí z našich žiakov chcú pokračovať v ďalšom štúdiu na SOŠ v Želovciach.

            Foto zdroj: archív

          • Informatická súťaž iBobor- naše úspechy

          • Naša škola sa v dňoch 6. novembra – 10. novembra 2023 zapojila do online informatickej súťaže pod názvom iBobor. Každý žiak pracoval samostatne na počítači. Hlavným cieľom súťaže bolo podporiť žiakov v kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Úspešnými riešiteľmi v kategórii Drobec sa stali  z 2. ročníka Tereza Rydzyková, Lucas Priškin, Marek Husár. Úspešnou riešiteľkou z 3.ročníka sa stala  Brigita Škerlecová. V kategórii Bobrík zo 4. ročníka Ladislav Rydzyk a Matej Mišurda. V kategórii Benjamín sa stali úspešnými riešiteľmi Rebeka Halková zo 6. ročníka a Filip Pavlovkin zo 7. ročníka. Úspešným riešiteľom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu :)

          • Získali sme 3.miesto na okresnom kole Timravinej studničky

          • ​​​​Získali sme veľký úspech na okresnom kole recitačnej súťaže v umeleckom prednese pôvodnej slovenskej prózy pod názvom "Timravina studnička". Našu školu reprezentovali žiaci Brigita Škerlecová z 3. ročníka a Matúš Ján Šinkovkin zo 4. ročníka. Na veľmi peknom 3. mieste sa umiestnila žiačka Brigita Škerlecová. Brigitke gratulujeme za umiestnenie a obom súťažiacim ďakujeme za svedomitú prípravu a vzornú reprezentáciu školy. Za vzornú prípravu žiakov ďakujeme Mgr. Andrei Bartošovej a Mgr. Zdenke Krýzovej :)  ​​​​​

            Foto zdroj: archív

          • "Vyučovanie v maskách"

          • Dňa 26.10.2023 sa na ZŠ v Želovciach stretli ráno - čudná tvár - Vodník i Popolvár. V tento deň sa na našej škole uskutočnilo na 1. st. vyučovanie v maskách. Interiér sa premenil na strašidelný les s postavičkami. Hneď ráno, strašidlá z 3. ročníka vystrašili všetky triedy aj riaditeľskú komoru a následne ich aj obdarili chutnými maškrtami z halloweenskej  kuchyne. V 3. ročníku prebiehalo tvorenie na strašidelnej knihe aktivít - SJL, MAT, Všehochuť. Neustále sa vykrmovali maškrtami a lahodnými nápojmi, ktoré im dodávali silu v rôznych pohybových súťaživých hrách i tanečných úlohách. Za halloweenske účinkovanie boli ocenení  tekvičkovskými diplomami. , ktoré pripravila  pani učiteľka čarodejníčka Andy. V podvečerných hodinách pokračovalo  večerné zasvietenie svetlonosov a svietili si na cestičku lampiónovým svetielkom. Kráčali želovskými cestičkami a na konci v cieli si všetci vypustili lampióniky šťastia. Napísala koordinátorka Mgr.Andy Bartošová.

            Foto zdroj: archív

          • Jesenné tvorenie

          • Jeseň je ročné obdobie, ktoré svojimi pestrými farbami a množstvom plodov, ktoré prináša, priamo nabáda ku kreativite a tvoreniu s deťmi. Či už ide o tvorbu s prírodnými materiálmi, ako sú tekvice, šišky, mach, opadané lístie alebo aj využitím rôznych iných pomôcok. Toto čaro jesene využili aj žiaci ZŠ Želovce, ktorí dňa 26.10.2023 v poobedných hodinách nedali uzdu svojej fantázii a spolu so svojimi pedagógmi a rodinnými príslušníkmi vytvorili krásne jesenné dekorácie v podobe tekvicových panáčikov, svetlonosov, lampiónov a rôznych ozdôb. Toto príjemne strávené poobedie pokračovalo lampiónovým sprievodom a ukončilo sa vypúšťaním balónov šťastia, ktoré vyniesli množstvo detských prianí a želaní vysoko za svojím cieľom.Ďakujeme pekne všetkým zúčastneným za podporu, ochotu, čas a veľa krásnych výtvorov. Boli ste skvelí.

            Foto zdroj: archív

          • Oznam

          • Vážení rodičia. Predsedníctvo ZRŠ žiada rodičov, ktorí ešte majú záujem uhradiť príspevok do fondu ZRŠ, aby úhradu vykonali najneskôr do 10.11.2023, pretože už bude potrebné objednať mikulášske balíčky a v zmysle rozhodnutia väčšiny rodičov, žiak, ktorý nemá uhradený príspevok do ZRŠ, tak nemá nárok na výhody zabezpečované z fondu ZRŠ? Príspevok do fondu ZRŠ je možné uhradiť aj dvomi splátkami, teda časť (7 Eur) v 1. polroku a druhú časť (6 Eur) v 2. polroku.  

            Ďalej oznamujeme rodičom, že na stránke školy je vytvorená sekcia ZRŠ, kde je, resp. budú uverejnené Zápisnice zo zasadnutia ZRŠ a Správy o hospodárení prípadne iné dokumentu súvisiace so ZRŠ.

          • Deň otvorených dverí– Spojená škola Modrý Kameň

          • ​Dňa 18.10.2023 sa žiaci deviateho ročníka a jedna žiačka ôsmeho ročníka zúčastnili DOD na SŠ v Modrom Kameni. Na Spojenej škole v Modrom Kameni sme mali možnosť oboznámiť sa s rôznymi študijnými a učebnými odbormi. Žiaci boli rozdelení do rôznych skupín. Jednotlivé skupiny medzi sebou súťažili a najlepšie z nich boli ocenené. Žiaci mali možnosť vyskúšať si zručnosti, ochutnať flambované palacinky a horúce mojito. Celý deň prebiehal v priateľskej atmosfére, pracovníci školy nám predstavili slušne vybavené triedy, dielne a ostatné priestory školy. Žiaci boli po akcii spokojní, splnila svoj zámer.​​​​​

            Foto zdroj: archív

          • Projekt "Hovorme o jedle"

          • V mesiaci október sme sa zapojili do projektu Hovorme o jedle v rámci, ktorého sme celý týždeň realizovali aktivity. V pondelok sme mali tému Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny,  zemiaky - v tento deň sme so žiakmi vlastnoručne vyrobili pirohy, osie hniezda, pizza slimáka a voňavú bábovku.  Žiaci sa oboznámili s potravinovou pyramídou a dôležitosti správneho stravovania. V utorok sme mali tému Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov - žiaci priniesli do školy rôzne druhy ovocia, zeleniny a orechov, z ktorých sme  vytvorili výstavku vo vestibule školy. V stredu sme sa vybrali na exkurziu k. p.  Kalmárovi , kde sme videli ako sa pracovníci starajú o kravičky. . Vo štvrtok nás privítala SOŠ Želovce s témou Hydina, mäso a mäsové výrobky. Posledný deň naše pozvanie prijali pracovníčky RÚVZ, ktoré si pre nás pripravili prednášku s aktivitami na tému Cukry, tuky , soľ. sme mali tému .  Všetkým žiakom a učiteľom, ktorí sa zapojili do realizácie tohto projektu ďakujeme.

            Foto zdroj: archív

          • Jesenné tvorenie

          • Srdečne pozývame žiakov, starých rodičov i rodičov na poobedné jesenno-tekvicové tvorivé dielne, pochod svetlonosov, vypúšťanie balónov šťastia.  Kedy: 26.10.2023 o 16.00 hod. Kde: hlavná chodba ZŠ. Tešíme sa na vás:)

          • Dejepisná exkurzia Havránok a Liptovské múzem

          • Žiaci VII. a VI. ročníka sa dňa 11.10.2023 vydali za poznaním kúska minulosti. Dejepisná exkurzia začala návštevou archeologickej lokality - Havránok. Hradisko Havránok sa týči nad čarovným priehradným múrom Liptovskej Mary. Stavby (pôvodné opevnenie s kamennými hradbami, drevenými palisádami a vstupnou bránou, ako aj zrubový dvorec), obetiská, nástroje a predmety tvoria po zrekonštruovaní archeologické múzeum v prírode, ktoré je od roku 1967 národnou kultúrnou pamiatkou. Históriou nadchnutí sme hradisko opustili a naša exkurzia pokračovala návštevou Liptovského múzea v Ružomberku. Expozície múzea nám ponúkli komplexný obraz o živej i neživej prírode Liptova, významných archeologických nálezoch a lokalitách, jeho histórii od najstarších čias po súčasnosť. Ďakujeme pedagogickému dozoru Mgr.Ľ.Nagyovej.

            Foto zdroj: archív

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje