• Celoškolské rodičovské združenie

          • Vedenie ZŠ s MŠ Želovce Vás srdečne pozýva na celoškolské rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 14.09.2021 o 16.00 hod. v areáli školského dvora z dôvodu dodržania platných hygienických a protipandemických opatrení.

            Tešíme sa na Vašu účasť.

          • "Leto končí - škola volá"

          • Na nástup do školy netreba test. Škola zabezpečí bezplatné jednorazové testovanie kloktacím testom na báze dobrovoľnosti. Rodičia, ktorí prejavia záujem, dostanú na každé dieťa súpravu 25 antigénových samotestov na doma. Zákonní zástupcovia (nie deti, žiaci) záujem/nezáujem oznámia na stránke školy cez edupage – prihlasovanie je už spustené. Prípadné zmeny, informácie, nové pokyny budeme včas aktualizovať; sledujte tiež www.minedu.sk

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021

          • Slávnostné ukončenie školského roka prebehlo dňa 30. júna 2021 na multifunkčnom ihrisku. Po slávnostnej svätej omši a príhovore  riaditeľky školy sa žiaci pod vedením triednych učiteľov presunuli do svojich kmeňových tried. Pani učiteľky a páni učitelia im odovzdali koncoročné vysvedčenia a rozlúčili sa s deťmi. Všetkým deťom želáme slnečné, pokojné a pohodové prázdniny :) Kolegom, aj rodičom ďakujeme za obetavosť, trpezlivosť, morálnu podporu a vynaložené úsilie počas trvania mimoriadne náročnej pandemickej situácie. Veľká vďaka patrí  tiež rodičovským združeniam pri materskej a základnej škole za všetky formy pomoci.

          • Oznam pre rodičov základnej školy

          • Oznamujeme rodičom žiakov základnej školy, že 25.06.2021 (piatok)  majú žiaci základnej školy udelené riaditeľské voľno, na základe žiadosti zamestnancov  o udelenie pracovného voľna pre zamestnancov školy  na 25.06.2021.

          • Letná škola 2021

          • Vážení rodičia! V zmysle „ Manuálu k projektu Letná škola 2021 pre základné školy“, vydaného MŠVVaŠ SR, Základná škola v Želovciach organizuje Letnú školu 2021 v termíne od 23.-27.8.2021, v rozsahu 3 hodiny denne/od 9:00-12:00 hod. Zákonní zástupcovia môžu prihlásiť svoje deti prostredníctvom ankety na Edupage,  od 25.5.-30.5.2021, alebo prostredníctvom triedneho učiteľa.  Strava pre deti bude zabezpečená, po skončení vyučovania zákonný zástupca zabezpečí odvoz dieťaťa domov.

          • Od 3.5.2021 Vstup žiakov bez testu!!!, žiaci 1. ročníka prezenčne!!!

          • Vedenie školy v spolupráci so zriaďovateľom a RÚVZ vo V.Krtíši, oznamujú rodičom nasledovné:

            Od pondelka 3.5.2021 sa žiaci nemusia pri vstupe do školy preukazovať negatívnym testom, ani výnimkami a nemusia predkladať ani negatívny test jedného zo zákonných zástupcov/výnimku!!! Zákonný zástupca predloží alebo zašle len potvrdenie o bezinfekčnosti. Vyplýva to z  uznesenia vlády č. 215/2021 s účinnosťou od 29.04.2021. Ďalej to vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa.  Čakáme aj na stanovisko Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, kým prispôsobia pravidlá pre oblasť školstva. Žiaci 1. ročníka nastúpia od pondelka 3.5.2021 na prezenčnú výučbu.

          • Úspešné zahájenie projektu - Plynofikácia kotolne ZŠ Želovce

          • Vedenie ZŠ s MŠ v Želovciach oznamuje,  že po dohode s projektantom stavby  bolo prostredníctvo ZŠ objednané vypracovanie realizačnej projektovej dokumentácie stavby: Plynová prípojka, Plynofikácia kotolne v ZŠ Želovce. Po dodaní projektovej dokumentácie, jej úhrade a v spolupráci so zriaďovateľom, bolo zahájené stavebné konanie a úspešné získanie finančných prostriedkov na realizáciu stavby. Cieľom vedenia školy je zahájiť vykurovaciu sezónu  2021/2022 v novej automatizovanej  plynovej kotolni:)

          • Od 26.4.2021 vyučovanie pre žiakov 2.stupňa prezenčne!!!

          • Vedenie školy v spolupráci so zriaďovateľom a RÚVZ vo V.Krtíši, oznamujú rodičom nasledovné:

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            1. S účinnosťou od 26. apríla 2021 v súlade s podmienkami pre jednotlivé okresy v rámci COVID AUTOMAT-Obnovuje školské vyučovanie vo všetkých školách /v prílohe/.

            2. V súvislosti s obnovením  prezenčnej výučby pre II.stupeň ZŠ, oznamujeme rodičom, že dobrovoľné testovanie kloktacími testami plánujeme opakovať každý týždeň vždy v stredu o 8.00 hod. Podmienkou je „ Súhlas dotknutej osoby “, ktorý vyplní zákonný zástupca cez Edupage, cez konto rodiča, alebo si ho môžete stiahnuť nižšie /v prílohe/ a doniesť v deň testovania. Informačný list k testovaniu žiakov pre rodičov /v prílohe/.

            3. Podmienka účasti na prezenčnom vzdelávaní žiakov 2.stupňa, je povinné absolvovanie testovania - kloktacieho alebo antigénového alebo PCR testu, žiaka 2. stupňa  a jedného zákonného zástupcu!!!

            4. Pred nástupom rodič vyplní Vyhlásenie o bezinfekčnosti  online na Edupage. Do prílohy pripne fotokópiu negatívneho testu žiaka 2. stupňa a jedného zákonného zástupcu!!! Na Edupage v sekcii vyhlásenia použite  Vyhlásenie o bezinfekčnosti  (8a)!!! ( žiak a zák. zástupca II.stupeň ZŠ).

            5.Je možné predmetné Vyhlásenie s fotokópiou negatívneho testu odovzdať v papierovej podobe triednej učiteľke, ráno pred nástupom dieťaťa/žiaka do školy.  V prípade nepredloženia  Vyhlásenia a fotokópie nagatívneho testu 1 zákonného zástupcu o negatívnom teste na Covid 19, nebude umožnené dieťaťu/žiakovi zúčastniť sa prezenčného vyučovania.  V papierovej podobe stiahnuť si ho môžete nižšie /link/ a doniesť v deň nástupu. Kópia negatívneho výsledku testu žiaka 2. stupňa a jedného zákonného zástupcu sa PRIKLADÁ!!!

            6. V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:        

            1. ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,
            2. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,
            3. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.
            4. Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu!!!

            7. Výnimky z preukazovania sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19- Podmienky vstupu do objektu školy a školského zariadenia upravuje vyhláška č. 187/2021 ÚVZ SR z dňa 16. 4. 2021. „Výnimku z testovania majú podľa uvedenej vyhlášky osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 s dokladom o prekonaní nie starším ako 180 dní, osoby ktoré sa preukážu diagnostikovaním ochorenia COVID-19 v období nie dávnejšom ako 180 dní, osoby zaočkované druhou dávkou mRNA vakcíny (pfizer alebo moderna) proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní, osoby zaočkované prvou dávkou vektorovej vakcíny (AstraZeneca) proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 4 týždne, zaočkované prvou dávkou vakcíny (všetky typy vakcín) proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní, ak bola táto dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19“...

            8. Platí prísny zákaz vstupu rodičov do vnútorných priestorov materskej a základnej školy!!! Deti a žiaci absolvujú ranný filter – meranie teploty. Rodičia sú povinní v areáli školy dodržiavať ROR!!!

            9. Elektronický stravovací systém je aktívny pre všetkých!!! žiakov od 26.4.2021. Žiakov zo stravy, v prípade ich neprítomnosti odhlasuje zákonný zástupca u p. P.Koiša, tf.: 0911313239. 

            10. Vedenie školy je povinné touto cestou informovať ministerstvo každý vyučovací deň o žiakoch, ktorí sa zúčastnili školského vyučovania v škole.

          • Ďalšie úspechy našich žiakov na Pytagoriáde

          • Naši žiaci dosiahli ďalší veľký úspech v podmienkach dištančného vzdelávania. Pytagoriádu online okresného kola úspešne riešili a našu školu úspešne reprezentovali: Filip Pavlovkin  zo 4. ročníka sa umiestnil na 3.mieste, Boris Balík z 5. ročníka a  Sebastián Uhrin z 3. ročníka. Ďakujeme žiakom za vzornú prípravu, aj páni učiteľkám Mgr.Andre Bartošovej, Mgr.Zite Kováčovej a Mgr.Lenke Filipovej za odborné vedenie a prípravu žiakov. Filipovi, Borisovi a Sebastiánovi ako aj všetkým žiakom prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu.

          • Mimoriadny oznam !!!

          • Vedenie školy oznamuje rodičom žiakov 1. ročníka, že z dôvodu úzkeho kontaktu triednej učiteľky s pozitívne testovaným rodinným príslušníkom, na COVID 19, je v 1. ročníku prezenčné vyučovanie  s platnosťou  od  20. apríla 2021,  až do odvolania pozastavené. Žiaci 1. ročníka sa budú vzdelávať dištančne - online. Vyzývame všetkých rodičov a zamestnancov, k zvýšenej opatrnosti, dodržiavaniu hygienických a bezpečnostných pokynov! Sledujte pozorne zdravotný stav svojich detí! Opakovane apelujeme na dodržiavanie odstupov a prísny zákaz zdržiavania sa v areáli školy !

          • Od 19.4.2021 vyučovanie pre žiakov 8. a 9. ročníkov prezenčne!!!

          • Vedenie školy v spolupráci so zriaďovateľom a RÚVZ vo V.Krtíši, oznamujú rodičom nasledovné:

            Na základe Rozhodnutia ministra  s účinnosťou od 19.4.2021:

            1. Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhodol  takto: A. S účinnosťou od 19. apríla 2021  obnovuje školské vyučovanie v základných školách v končiacich ročníkoch /v prílohe/.

            2. V súvislosti s obnovením  prezenčnej výučby pre 8. a 9. ročníky, oznamujeme rodičom, že dobrovoľné testovanie kloktacími testami  pre 4., 8.-9. ročníky sa uskutoční 14.4.2021 o 8.00 hod. , na hlavnej chodbe ZŠ a plánujeme ho opakovať každý týždeň v stredu. Podmienkou je „ Súhlas dotknutej osoby “, ktorý vyplní zákonný zástupca cez Edupage, cez konto rodiča, alebo si ho môžete stiahnuť nižšie /v prílohe/ a doniesť v deň testovania. Informačný list k testovaniu žiakov pre rodičov /v prílohe/.

            3. Podmienka účasti na prezenčnom vzdelávaní vo 8.-9. roč., je povinné absolvovanie testovania - kloktacieho alebo antigénového alebo PCR testu, žiaka 2. stupňa  a jedného zákonného zástupcu!!!

            4. Pred nástupom rodič vyplní Vyhlásenie o bezinfekčnosti  online na Edupage. Do prílohy pripne fotokópiu negatívneho testu žiaka 2. stupňa a jedného zákonného zástupcu!!! Na Edupage v sekcii vyhlásenia použite  Vyhlásenie o bezinfekčnosti  (8a)!!! ( žiak a zák. zástupca II.stupeň ZŠ).

            5.Je možné predmetné Vyhlásenie s fotokópiou negatívneho testu odovzdať v papierovej podobe triednej učiteľke, ráno pred nástupom dieťaťa/žiaka do školy.  V prípade nepredloženia  Vyhlásenia a fotokópie nagatívneho testu 1 zákonného zástupcu o negatívnom teste na Covid 19, nebude umožnené dieťaťu/žiakovi zúčastniť sa prezenčného vyučovania.  V papierovej podobe stiahnuť si ho môžete nižšie /link/ a doniesť v deň nástupu. Kópia negatívneho výsledku testu žiaka 2. stupňa a jedného zákonného zástupcu sa PRIKLADÁ!!!

            6. V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1. ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,
            2. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,
            3.  zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu!!!

            7. S účinnosťou od 19. apríla 2021 materská škola, základná škola oznámi každý vyučovací deň MŠVVaŠ SR údaje o deťoch a žiakoch, ktorí sa zúčastnili školského vyučovania v škole v rozsahu a spôsobom určenom MŠVVaŠ SR.

            8. Platí prísny zákaz vstupu rodičov do vnútorných priestorov materskej a základnej školy!!! Deti a žiaci absolvujú ranný filter – meranie teploty. Rodičia sú povinní v areáli školy dodržiavať ROR!!!

            9. Elektronický stravovací systém je aktívny pre všetkých!!! žiakov od 19.4.2021. Žiakov zo stravy, v prípade ich neprítomnosti odhlasuje zákonný zástupca u p. P.Koiša, tf.: 0911313239. 

            10. „ ...od 26. apríla 2021 sa celé školstvo prepne do „regionálneho Covid automatu“. V okresoch s priaznivou epidemiologickou situáciou tak bude možné otvoriť školy a školské zariadenia pre ďalšie kategórie detí a žiakov,“ konštatoval minister školstva.

          • Od 12.4.2021 prevádzka v MŠ, na 1.stupni ZŠ a ŠKD pre deti všetkých rodičov!!!

          • Vedenie školy v spolupráci so zriaďovateľom a RÚVZ vo V.Krtíši, oznamujú rodičom nasledovné:

            Na základe Rozhodnutia ministra z 8.4.2021, s účinnosťou od 12.4.2021 /viď dolu link/:

            1. Od 12.4.2021 prevádzka v MŠ, na 1.stupni ZŠ, ŠKD a školskej jedálne  pokračujú  pre deti všetkých rodičov!!!  Vyhlásenie o bezinfekčnosti,  zákonný zástupca odovzdá škole. Vypĺňajte cez Edupage ( vyhlásenie o bezinfekčnosti  zák. zástupca  11a),  alebo v papierovej podobe stiahnuť si ho môžete nižšie /link/.

            2. Od 12.4.2021 prevádzka MŠ, na 1.stupni ZŠ, ŠKD a školskej jedálne pokračujú pre deti všetkých rodičov!!! Je nevyhnutné, aby zamestnanci školy a jeden zo zákonných zástupcov detí a žiakov, absolvovali antigénové testovanie na Covid 19 s preukázateľnou negativitou testu. Certifikát o testovaní nesmie byť starší ako 7 dní.

            3. Rodič vyplní Vyhlásenie o bezinfekčnosti  online na Edupage. Do prílohy pripne fotokópiu negatívneho testu 1 zákonného zástupcu. Na Edupage v sekcii vyhlásenia použite  Vyhlásenie o bezinfekčnosti  (11a)!!! (MŠ, I.stupeň ZŠ).

            4. Je možné predmetné Vyhlásenie s fotokópiou negatívneho testu odovzdať v papierovej podobe triednej učiteľke, ráno pred nástupom dieťaťa/žiaka do školy.  V prípade nepredloženia  Vyhlásenia a fotokópie nagatívneho testu 1 zákonného zástupcu o negatívnom teste na Covid 19, nebude umožnené dieťaťu/žiakovi zúčastniť sa prezenčného vyučovania.  V papierovej podobe stiahnuť si ho môžete nižšie /link/ a doniesť v deň nástupu. Kópia negatívneho výsledku testu sa PRIKLADÁ!!!

            5. Platí prísny zákaz vstupu rodičov do vnútorných priestorov materskej a základnej školy!!! Deti a žiaci absolvujú ranný filter – meranie teploty. Rodičia sú povinní v areáli školy dodržiavať ROR!!!

            6. Elektronický stravovací systém je aktívny pre všetkých!!! žiakov od 12.4.2021. Žiakov zo stravy, v prípade ich neprítomnosti odhlasuje zákonný zástupca u p. P.Koiša, tf.: 0911313239. 

            7. „Vraciame sa ku klasickému otvoreniu všetkých materských škôl a všetkých prvých stupňov základných škôl. Tie budú otvorené pre deti všetkých rodičov a ak bude situácia aj naďalej priaznivá, postupne bude nasledovať otvorenie ďalších ročníkov,“ priblížil minister školstva.

          • Od 7.4.2021 prevádzka v MŠ, na 1.stupni ZŠ a ŠKD v obmedzenom režime

          • Vedenie školy v spolupráci so zriaďovateľom a RÚVZ vo V.Krtíši, oznamujú rodičom nasledovné:

            1. Od 7.4.2021 prevádzka v MŠ, na 1.stupni ZŠ, ŠKD a školskej jedálne  pokračuje „prednostne pre žiakov, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce, alebo pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu“.  Vyhlásenie o bezinfekčnosti a prehlásenie  o tom, že daní zamestnanci nemôžu svoju prácu vykonávať z domu, zákonný zástupca odovzdá škole. Vypĺňajte cez Edupage ( vyhlásenie zák. zástupca-prezenčný výkon práce 11c),  alebo v papierovej podobe stiahnuť si ho môžete nižšie /link/.

            2. Od 7.4.2021 prevádzka MŠ, na 1.stupni ZŠ, ŠKD a školskej jedálne pokračujú v obmedzenom režime. Je nevyhnutné, aby zamestnanci školy a jeden zo zákonných zástupcov detí a žiakov, absolvovali antigénové testovanie na Covid 19 s preukázateľnou negativitou testu. Certifikát o testovaní nesmie byť starší ako 7 dní.

            3.Rodič vyplní Vyhlásenie o bezinfekčnosti online na Edupage. Zároveň potvrdí prehlásenie o prezenčnom výkone práce na Edupage. Do prílohy pripne fotokópiu negatívneho testu 1 zákonného zástupcu. Na Edupage v sekcii vyhlásenia použite  Vyhlásenie o bezinfekčnosti  (11c)!!! zák.zástupca/prezenčný výkon práce (MŠ, I.stupeň ZŠ).

            4.Je možné predmetné Vyhlásenie/s prehlásením o prezenčnom výkone práce a fotokópiou negatívneho testu odovzdať v papierovej podobe triednej učiteľke, ráno pred nástupom žiaka do školy.  V prípade nepredloženia  Vyhlásenia/prehlásenia o prezenčnom výkone práce, nebude umožnené dieťaťu/žiakovi zúčastniť sa prezenčného vyučovania.  V papierovej podobe stiahnuť si ho môžete nižšie /link/ a doniesť v deň nástupu. Kópia negatívneho výsledku testu sa PRIKLADÁ!!!

            5.Platí prísny zákaz vstupu rodičov do vnútorných priestorov materskej a základnej školy!!! Deti a žiaci absolvujú ranný filter – meranie teploty. Rodičia sú povinní v areáli školy dodržiavať ROR!!!

            6. Elektronický stravovací systém je aktívny od 7.4.2021. Žiakov zo stravy, v prípade ich neprítomnosti odhlasuje zákonný zástupca u p. P.Koiša, tf.: 0911313239. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje