• Dôrazné upozornenie!!!

          • Žiadame rodičov, aby striktne dodržiavali všetky podmienky nástupu detí do materskej a základnej školy!!! Platí prísny zákaz vstupu rodičov do vnútorných priestorov materskej a základnej školy!!! Rodičom ktorí sú v karanténe pripomíname, že karanténa končí 14. dňom po jej začatí, dieťa môže nastúpiť až nasledujúci deň!!!

          • Oznam o otvorení MŠ a ZŠ

            1. Od 8. februára 2021  zahájime prevádzku materskej školy, 1.stupňa ZŠ, školskej výdajne a ŠKD pre tých, ktorí sa vzdelávajú prezenčne.
            2. Rodič vyplní Vyhlásenie o bezinfekčnosti online na Edupage.
            3. Rodič podpíše vyhlásenie, že má negatívny test.  V prípade, ak by bolo nepravdivé, tak rodič bude niesť trestnoprávnu zodpovednosť. Stiahnuť si ho môžete nižšie a doniesť v deň nástupu. (Kópia negatívneho výsledku testu sa neprikladá!!!).
            4. Nástup detí  MŠ a žiakov ZŠ, nahlásia rodičia najneskôr v sobotu (po testovaní)  cez Edupage alebo telefonicky na MŠ p.A.Kiššimonovej, na ZŠ triednym učiteľkám, aby sme vedeli zabezpečiť riadny chod školy, tiež dodržanie prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení.
            5. Vstup rodičov do vnútorných priestorov MŠ a ZŠ je prísne zakázaný, deti absolvujú každý deň ranný filter – meranie teploty. Rodičia sú povinní v areáli školy dodržiavať zásady ROR.
            6. Minister konštatuje, že je možné, že o pár týždňov sa môžu zase školy zatvoriť v prípade zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie.
          • Otváranie MŠ, 1.stupňa ZŠ a ŠKD - testovanie

          • Vedenie ZŠ s MŠ v Želovciach, v spolupráci so zriaďovateľom obce Želovce, vám oznamuje, že v súvislosti s vrátením sa žiakov do školy od 08.02.2021 – deti MŠ, prvý stupeň ZŠ a ŠKD, je nevyhnutné, aby zamestnanci školy a jeden zo zákonných zástupcov detí a žiakov, absolvovali antigénové testovanie na Covid 19 s preukázateľnou negativitou testu. Certifikát o testovaní nesmie byť starší ako 7 dní. Testovanie pre školu, pred návratom, sa uskutoční  dňa 05.02.2021 na Zdravotníckom stredisku v Želovciach. Harmonogram testovania:

            13:00-14:30 hod. -  zamestnanci

            14:30-16:30 hod. -  zákonní zástupcovia 

            Manuál Návrat do škôl 2021 od 08. februára 2021, viď link nižšie:

          • Oznam

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Želovce, Gottwaldova 81, 991 06 Želovce, po prerokovaní v Pedagogickej rade školy, oznamuje rodičom a zákonným zástupcom, že výpis hodnotenia klasifikácie prospechu a správania žiakov za 1.polrok školského roka 2020/2021 bude odovzdaný osobne po príchode na prezenčnú formu vzdelávania.Telefonicky, alebo elektronicky sa  môžu zákonní zástupcovia ohľadom klasifikácie informovať u triedneho učiteľa (ky). Žiaci, ktorí z nejakých dôvodov klasifikovaní neboli, môžu splniť podmienky  klasifikácie do 31.03.2021.

          • Návrat detí MŠ - Vyhlásenie o bezinfekčnosti

          • Vedenie školy po dohode so zriaďovateľom oznamuje nasledovné informácie: Od 25.01. 2021  bude v obmedzenom režime obnovená prevádzka MŠ pre deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre: zdravotní pracovníci, policajti, hasiči, vojaci, ďalej pracujúci, ktorí nepracujú home office. Na základe mimoriadne kritickej epidemiologickej situácie dôrazne žiadame rodičov, aby pri návrate detí striktne dodržiavali podmienky stanovené MŠVVaŠ SR! Vyhlásenie o bezinfekčnosti môžete vyplniť na Edupage, alebo si stiahnete nižšie.

          • Prezenčné vyučovanie - testovanie

          • Vedenie školy v spolupráci  s OÚ v Želovciach má mimoriadny záujem o zahájenie prezenčného vyučovania od 25.1.2021. V termíne 22.1.2021 plánujeme v našej obci zorganizovať testovanie zamestnancov, žiakov školy a 1 zákonného zástupcu žiaka na COVID 19. Prosíme rodičov, aby v spolupráci s triednymi učiteľmi, v čo najväčšom počte,  vyplnili dotazník, v ktorom zisťujeme záujem o testovanie. Prezenčná výučba môže byť zahájená len v prípade, že bude negatívne otestovaných minimálne 60 % žiakov a ich rodičov.

          • Návrat detí MŠ a žiakov ZŠ

          • Vedenie školy po dohode so zriaďovateľom oznamuje nasledovné informácie.  Od 11.1.2021 do 18.1.2021 bude vyučovanie v materskej škole a vyučovanie  žiakov 1. a 2 stupňa základnej školy prebiehať dištančne – online.

          • Oznam pre rodičov ZŠ

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že v dňoch 17.12. a 18.12.2020 majú aj žiaci 1. stupňa dištančné vzdelávanie cez Zoom,  podľa platných rozvrhov od triednych učiteľov. Prosíme Vás, konzultujte s triednymi učiteľmi. V prílohe nájdete Rozhodnutie RUVZ v predmetnej veci.Ďakujeme za pochopenie. Vedenie školy.

          • Podmienky vstupu do školy (6.12.2020) /v prílohe/

          • Oznam

            o zákaze vstupu do budovy

            a o výnimkách zo zákazu vstupu do objektu

            podľa §1 vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 32/2020, ktorou sa nariaďujú opatrenia

            pri ohrození verejného zdravia k preukazovaniu sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19

            pred vstupom do priestorov škôl



            Podľa § 48 ods. 4 písm. e), x) a z) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov sa z dôvodu ochrany života a zdravia,


            ŽIAKOM PIATEHO AŽ DEVIATEHO ROČNÍKA ZÁKLADNÝCH ŠKÔL, ŽIAKOM STREDNÝCH ŠKÔL A PEDAGOGICKÝM ZAMESTNANCOM VYUČUJÚCIM ŽIAKOV PIATEHO AŽ DEVIATEHO ROČNÍKA ZÁKLADNÝCH ŠKÔL A ŽIAKOV STREDNÝCH ŠKÔL INAK AKO DIŠTANČNE,


            nariaďuje povinnosť pred vstupom do vnútorných a vonkajších priestorov


             škôl zaradených do siete škôl a školských zariadení podľa osobitného predpisu, ktoré zabezpečujú výchovu a vzdelávanie podľa osobitného predpisu  (ďalej len „škola“)


            preukázať sa negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní.


            Povinnosť preukazovania, sa podľa § 1 ods. 2 vyhlášky č. 32/2020 ÚVZ sa nevzťahuje na:

            1. osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace;
            2. osobu, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie antigénového testu na ochorenie COVID-19 alebo vykonanie RT-PCR testu na ochorenie COVID-19;
            3. osobu, ktorej bolo diagnostikované stredne ťažké alebo ťažké mentálne postihnutie;
            4. osobu dispenzarizovanú so závažnou poruchou autistického spektra;
            5. osobu dispenzarizovanú pre ťažký, vrodený alebo získaný imunodeficit;
            6. osobu, ktorá je onkologickým pacientom po chemoterapii alebo transplantácii, ktorá má leukopéniu alebo osoba s onkologickou liečbou alebo inou liečbou ovplyvňujúcou imunitný systém (napr. biologickou liečbou);
            7. žiakov a zamestnancov základných škôl pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami;
            8. žiakov a zamestnancov stredných špeciálnych škôl, odborných učilíšť a praktických škôl;
            9. žiakov základných a stredných škôl zo sociálne znevýhodneného prostredia, ktorí sa zúčastňujú školského vyučovania v malých skupinách tvorených z najviac piatich žiakov a jedného pedagogického zamestnanca v období od 7. decembra 2020 do 9. decembra 2020;
            10. pedagogického zamestnanca, ktorý vyučuje v malých skupinách podľa odseku 2 písm. i) v období od 7. decembra 2020 do 9. decembra 2020.


            Predloženie dokladu podľa ods. 3 možno nahradiť v prípadoch podľa ods. 2 písm. a) až f) potvrdením o výnimke podľa prílohy, vystavenú poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, a s ktorým má osoba uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti; v prípade dieťaťa poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore pediatria.


            Štatutárny zástupca školy alebo ním poverená osoba je oprávnená na základe Vyhlášky č. 32/20200 ÚVZ požadovať od osôb podľa ods. 1 vstupujúcich do vnútorných alebo vonkajších priestorov školy predloženie príslušného dokladu, ktorý preukazuje niektorú zo skutočností podľa odseku 1 a odseku 2 písm. a) až f); do tohto dokladu je štatutárny zástupca školy alebo ním poverená osoba oprávnená nahliadnuť.

          • Rozhodnutie ministra zo 4. 12. 2020 s účinnosťou od 7. 12. 2020

          • (viď v prílohe)

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            S účinnosťou od 7. decembra 2020, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a ak tak rozhodne zriaďovateľ

            1. obnovuje školské vyučovanie v základných školách v piatom až deviatom ročníku, v stredných školách, v základných umeleckých školách a v jazykových školách pre žiakov a poslucháčov, ktorí splnia podmienky uvedené v bode B.1. uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 760 zo 4. decembra 2020 a vo vyhláške Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 32/2020 V. v. SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k preukazovaniu sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 pred vstupom do priestorov škôl a

            2. obnovuje prevádzku školských zariadení pre žiakov podľa bodu 1.

            Ustanovenia rozhodnutia č. 2020/17949:1-A1810 z 23.10.2020 v znení rozhodnutia č. 18259:1-A1810 a rozhodnutia č. 2020/18259-A1810 nie sú týmto rozhodnutím dotknuté. V školách uvedených v bode 1, v ktorých sa neobnoví školské vyučovanie, zabezpečujú riaditelia škôl naďalej dištančné vzdelávanie.

            Odôvodnenie:

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu rozhodnutím č. 2020/17949:1-A1810 z 23.10.2020 mimoriadne prerušil školské vyučovanie v základných školách pre žiakov v piatom až deviatom ročníku, stredných školách, základných umeleckých školách a jazykových školách od 26. októbra 2020 do odvolania. Týmto rozhodnutím sa obnovuje školské vyučovanie v uvedených školách v nadväznosti na uznesenie vlády Slovenskej republiky č. 760 zo 4. decembra 2020 a na vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 32/2020 V. v. SR.

            Branislav Gröhling
            minister školstva,

             

            Na základe uvedených a nadväzujúcich rozhodnutí riaditeľ školy začal konať vo veci obnovenia prezenčnej formy vyučovania v základnej škole, ktoré podľa momentálne dostupných informácií (k 06.12.2020) budú nasledovné:

            1. prebieha zistenie záujmu o prezenčné vyučovanie zo strany rodičov a žiakov a splnenia podmienok stanovených v rozhodnutí MŠ na základe komunikácie triednych učiteľov s rodičmi a zákonnými zástupcami. Žiadame rodičov a zákonných zástupcov, aby svoj názor vyjadrili triednym učiteľom do pondelka 07.12.2020 
            2. zistenie splnenia podmienky testovania u zamestnancov školy
            3. predloženie výsledkov zriaďovateľovi a dohodnutie podmienok obnovenia vyučovania pre žiakov druhého stupňa
            4. prijatie opatrení na zabezpečenie prevádzky školy v súlade s rozhodnutím vlády

            Rozhodnutie vlády prišlo v piatok 04.12.2020 v popoludňajších hodinách bez predchádzajúcej informácie pre dotknuté strany. Dovoľujeme si Vás požiadať o trpezlivosť a spoluprácu. Vedenie školy.

             

          • Oznam pre rodičov v ZŠ

          • Vážení rodičia! ZŠ nabieha na čipový systém stravovania. Každý žiak dostane svoj čip, ktorý bude používať počas štúdia na ZŠ, a  prostredníctvom ktorého sa bude každé ráno nahlasovať na obed (oskenovaním čipu na príslušnom zariadení). Pri strate čipu, sa hradí poplatok. za náhradný čip. V prípade neprihlásenia žiaka do systému, žiak v ten deň stravu nemôže odobrať. V prípade prihlásenia sa a neodobratia stravy, rodič uhradí stravnú jednotku v plnej výške za daný deň. Veríme, že si žiaci i rodičia rýchlo zvyknú na nový spôsob zahlasovania sa na stravovanie.

          • Advent - čas predvianočný

          • Začína advent - prípravné obdobie štyroch týždňov pred Vianocami. Je to čas oddychu, zbierania nových síl a životnej energie. Na adventných vencoch sa postupne rozhoria štyri sviece, ktoré symbolizujú novú nádej, mier, priateľstvo a lásku. Advent vnáša do našich domovov pokoj, pokoru, porozumenie,...Prináša všetko, čo nám tak veľmi práve v týchto dňoch chýba. Prežime ho teda najlepšie ako vieme a dokážeme.

          • Oznam

          • Vážení rodičia.                                                                                                                                                    Vedenie ZŠ s MŠ v Želovciach, po stretnutí s vedúcim školskej kuchyne, vám  oznamuje, že pri odhlasovaní vašich detí zo stravy je potrebné byť dôsledným. Pri neodhlásení dieťaťa zo stravy u vedúceho kuchyne, rodič je povinný zaplatiť hodnotu stravnej jednotky v plnej výške. Pre 1. stupeň ZŠ  - 1,08,-€ /stravnú jednotku a pre 2.stupeň ZŠ – 1,16,-€/za stravnú jednotku.  Odhlásiť žiaka zo stravy je možné ráno do 07:30 hod., u vedúceho kuchyne pána P. Koiša, na telefónnom čísle 0911313239.

            Zdroj:https://zdravie.pravda.sk/

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje