• Prijímacie pohovory na stredné školy 2019/2020

          •  

            Oznamujeme rodičom, že prijímacie pohovory na stredné školy sa nebudú konať, ak zákonný zástupca dostane rozhodnutie o prijatí. V prípade prijatia žiaka na strednú školu, kontaktujte výchovnú poradkyňu, ktorá zákonnému zástupcovi odovzdá zápisný lístok - záväzné potvrdenie o nastúpení/nenastúpení na štúdium. Riaditeľ strednej školy  do 7. mája 2020 zverejní upravené kritériá prijímacieho konania. Prijímacie konanie do prvého ročníka  sa koná od 19. mája 2020 do 30. júna 2020. Riaditeľ SŠ do 29. mája 2020 rozhodne o prijatí alebo neprijatí žiaka. Riaditeľ SŠ do 29.mája 2020 doručí uchádzačovi rozhodnutie o prijatí. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača do 4. júna 2020 doručí strednej škole, do ktorej bol uchádzač prijatý na vzdelávanie, potvrdenie o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenie o nenastúpení žiaka. Odovzdať môže cez informačný systém základnej školy, odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu alebo poštou na adresu strednej školy. Prijímacie konanie do prvého ročníka osemročných vzdelávacích programov sa koná od 15. júna 2020 do 30. júna 2020.

          • Hodnotenie žiakov ZŠ

          • Priebežné hodnotenie sa počas prerušeného vyučovania nerealizuje formou klasifikácie. Pri priebežnom aj záverečnom hodnotení sa bude prihliadať na osobitosti, možnosti a individuálne podmienky na domácu prípravu počas prerušeného vyučovania.  Záverečné hodnotenie budeme realizovať formou slovného hodnotenia vo všetkých ročníkoch a predmetoch na 1. a 2. stupni ZŠ. Výchovy budú hodnotené absolvoval/neabsolvoval.

          • Podávanie žiadostí o prijatie detí do materskej školy

          • Vedenie ZŠ s MŠ v Želovciach oznamuje rodičom, že žiadosti vo forme prihlášky na prijatie detí do materskej školy, pre nasledujúci školský rok,  je potrebné vyplniť v termíne od 04.mája 2020 do 31.mája 2020. Prihlášky podávajte on-line, elektronickou formou, netreba potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa. Elektronická prihláška je sprístupnená na www stránke školy. Tento rok bude zápis do MŠ prebiehať bez osobnej prítomností detí.  V prípade nejasností kontaktujte riaditeľku školy Mgr.Anastáziu Sedmákovú. Ďakujeme za Vašu zodpovednosť a dobrú komunikáciu.

          • Prijímacie pohovory na stredné školy

          • Základné informácie a termíny pre žiakov a zákonných zástupcov.

            1. Zákonní zástupcovia podávajú prihlášky na stredné školy riaditeľovi ZŠ do 15. mája 2020. Nie je potrebné potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.

            2. Riaditeľ základnej školy odošle prihlášku na strednú školu do 21. mája 2020.

            3. Riaditeľ strednej školy zverejní údaje (ako napríklad počet žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, kritériá a ostatné podmienky prijatia na štúdium) podľa § 65 školského zákona do 28. apríla 2020.

          • Pošlite nám krátku správu...

          • ·      Milí naši žiaci, milí rodičia. Dni plynú. "Naša škola" - škola bez detí, bez pedagógov, zamestnancov, bez detského smiechu, pobehovania a veselého džavotu zíva prázdnotou. Každý deň sa spolu učíme - "na diaľku". Vďaka trpezlivosti a zodpovednému prístupu "našich-vašich" rodičov to spolu zatiaľ celkom dobre zvládame. Verte, že nám všetkým veľmi chýbate. Poteší nás krátka správička, v ktorej nám napíšete, ako sa máte, ako učenie na diaľku prežívate, ako Vám môžeme pomôcť, poradiť... Pani učiteľkám môžete zaslať mail, sms, mms, obrázok, zatelefonovať... Majte krásny každý deň. Aj ten náš môže byť vďaka Vám krajší. 

          • Poradňa školskej špeciálnej pedagogičky a poradňa výchovnej poradkyne

          •  

            Milí rodičia, milí žiaci! Naša školská špeciálna pedagogička ponúka odborné služby, poradenstvo, ktoré môžete v prípade potreby využiť. Pripravená je komunikovať s rodičmi i so žiakmi ZŠ. Poskytuje pomoc aj žiakom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Konzultačné hodiny STREDA od 09:00-12:00 hod. Kontakt: 0903263612.

            Výchovná poradkyňa ponúka odborné služby v oblasti výchovného poradenstva a prijímania žiakov na stredné školy, je pripravená komunikovať s rodičmi i so žiakmi ZŠ. Konzultačné hodiny: PONDELOK od 18:00-19:00 hod. Kontakt:0910191797.

          • Školské pomôcky

          • Milí rodičia!

                 V škole zostali Vašim deťom niektoré školské pomôcky, učebnice, pracovné zošity, zošity,...,ktoré teraz potrebujú. Pomôcky, úbory, prezúvky,... si môžete osobne prevziať v dňoch: STREDA - 15.4.2020 v čase 08:00-10:00, ŠTVRTOK - 16.4. 2020 v čase 08:00-10:00 hod., PIATOK 17.04.2020 v čase 08:00-10:00 hod. Vstupovať možno po jednom, s rúškami a rukavicami, ostatní prosíme pokojne čakajte na školskom dvore. Školský areál je potrebné opustiť ihneď po vyzdvihnutí pomôcok. Ďakujeme za Váš zodpovedný prístup a ohľaduplnosť.

          • Zápis do 1.ročníka

          •      Vedenie ZŠ s MŠ v Želovciach oznamuje rodičom, že zápis žiakov do 1.roč. základnej školy je potrebné uskutočniť v termíne od 15.04.2020 do 30.04.2020. Zápis bude prebiehať elektronickou formou, bez osobnej prítomností detí. Elektronická prihláška je sprístupnená na www stránke školy. V prípade nejasností  kontaktujte riaditeľku školy Mgr. Anastáziu Sedmákovú.

          • Poďakovanie rodičom

          •  

            Milí rodičia! 

                 Ocitli sme sa v neštandardnej situácii. Vaše domovy sa zmenili na "miniškoly", dočasne suplujete prácu nás - učiteľov. Mladšie deti sa učia od starších, starší učia mladších. Vy musíte zosúladiť svoje pracovné povinnosti, nároky domácnosti a domáceho vyučovania. Nedobrovoľne sa nachádzate v roli učiteľa, ktorá je Vašimi deťmi nekompromisne skúšaná. Nevzdávajte sa! Všetky deti teraz rastú pri zrelej múdrosti svojich milovaných rodičov. Za Vaše úsilie Vám patrí náš veľký obdiv, úcta a veľká vďaka. Za kolektív zamestnancov ZŠ s MŠ Želovce, Vám ďakuje vedenie školy.

          • Mimoriadny oznam

          • Milí rodičia, milí žiaci!

                 Oznamujeme všetkým, že vyučovanie je prerušené od 30.03. 2020 až do odvolania!!! TESTOVANIE9 - zrušené!!! Prihlášky na stredné školy možno podať do 15.05. 2020 bez potreby lekárskeho potvrdenia. Prijímacie pohovory na stredné školy - do 2 týždňov od obnovenia vyučovania, do 30.06. 2020. Zápis prvákov do 1. ročníka ZŠ - prihlášky online, elektronickou formou, zápis bez osobnej prítomnosti detí. Deti treba zapísať do 30.04. 2020. Prihlášky detí do MŠ - prihlášky podávajte online, elektronickou formou, netreba potvrdenie od lekára. Deti treba prihlásiť do 31.05. 2020. Zadávanie úloh bude pokračovať od 30.03.2020   prostredníctvom edupage !!!  V prípade problémov kontaktujte triedneho učiteľa.  Milí rodičia, žiaci, milí kolegovia! Aktuálna situácia je náročná pre všetkých, zrejme aj dlho potrvá. Dôverujme si navzájom, buďme ohľaduplní, pokojne komunikujme, pomáhajme si a držme si palce!!!

            Odporúčame  novú platformu na dištančné vzdelávanie – webovskú stránku www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale aj rodičia materiály na digitálne vzdelávanie a ďalšie dôležité informácie. Stránka bude k dispozícii v najbližších dňoch.

          • Odporúčame pre malých školákov: „Školský klub - hodinka z triedy bez kriedy“

          •  

                   Milí rodičia i žiaci, odporúčame Vám interaktívnu reláciu pre malých školákov. V nej sa zábavnou formou počas 45 minút dozviete množstvo nových poznatkov. Zároveň sa môžete zapájať do úloh a prostredníctvom televíznej obrazovky sa podeliť o svoje riešenia. „Školský klub - hodinka z triedy bez kriedy“ bude Dvojka vysielať každý pracovný deň od 9:15 do 10:00 do 27. marca. Na reláciu nadviaže dopoludňajší detský blok.

          • Ako sa učiť- dištančné vzdelávanie na našej škole

          •  

            Milí rodičia, milí žiaci počas týchto obmedzujúcich dní Vám ponúkame možnosť ako sa učiť, či precvičovať učebnú látku online. Nižšie uvádzame linky na online učebné materiály.

             

            Centrálne úložisko digitálneho edukačného obsahu „Viki"

             

            https://viki.iedu.sk/resources/browser/verejne/matematika-z-finska/m-lpm-sk-n-0032

             

            Príprava na externé testovanie

            Pre samoštúdium v rámci prípravy na Testovanie 9, žiakom odporúčame pri domácej príprave využiť testy z predchádzajúcich ročníkov, ktoré sú zverejnené na internetovej stránke Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania.
            - Testovanie 9 – 

             

            https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9/roky/2018-2019                                            

             

            IT Akadémia

             

            Obsah a vzdelávacie nástroje vytvorené v rámci národného projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie (www.itakademia.sk) budú od 18. marca 2020 v súvislosti s aktuálnou situáciou sprístupnené bez akýchkoľvek obmedzení. 

             

            Planéta vedomostí

            Vzdelávací portál Planéta vedomostí (http://planetavedomosti.iedu.sk) .     V súčasnosti obsahuje viac ako 30 000 vzdelávacích materiálov z matematiky, fyziky, chémie, biológie a prírodovedy. Okrem prírodovedných predmetov nájdu učitelia a žiaci na portáli aj vzdelávacie materiály z anglického jazyka a jazykov národnostných menšín (maďarského, rusínskeho a rómskeho), ktoré vznikli v rámci projektu IKATIKA.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje