• "Fašiangy"

          • „Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde“... kto z nás by nepoznal túto pesničku spätú  s i pre Slovensko typickým sviatkom  - fašiangami.   Sú symbolom radosti, veselosti a hojnosti, dobrých jedál, zábavy, bláznivých masiek, sprievodov, smažených šišiek, sýtych jedál i sladkých pokušení, sú obdobím zábavy pred príchodom jedného z najdôležitejších kresťanských sviatkov – Veľkej noci. V našej škole sme si tento sviatok pripomenuli v podobe výnimočného dňa, kedy v triedach prebiehalo vyučovanie v rôznych maskách, plnili sa súťažné úlohy, púšťala sa hudba, riešili sa zábavné úlohy a žiaci sa tešili z dobrej nálady i dobrôtok, ktoré im pripravili ich rodičia. Žiaci 5., 6. a 8. ročníkov si fašiangy pripomenuli veľmi originálnym spôsobom  - prípravou maškrtiek priamo v triede a na záver dňa chodby základnej školy rozvoniavali po chutných palacinkách a vafliach a všetci odchádzali s plnými bruškami a dobrou náladou.

          • Pozor zmena!!! Karanténa v 4. a 8. triede!!!

          • Milí rodičia a žiaci zo 4. a 8. triedy, z dôvodu pozitivity na Covid 19 u jednej žiačky zo 4.triedy a jednej žiačky z 8. triedy, prechádzajú žiaci do 5-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény) – kombinovaná forma vyučovania!!! Prezenčné vyučovanie pre všetkých začína 01.03.2022 (v utorok). Bližšie informácie Vám poskytnú triedni učitelia.

          • Výdajná školská jedáleň opäť v prevádzke!!!

          • Milí rodiča a žiaci, vedenie školy v spolupráci so zriaďovateľom a  RÚVZ vo V.Krtíši, oznamuje rodičom a žiakom školy, že vývarovňa na Obecnom úrade pre základnú školu bude opäť v prevádzke od 14.02.2022 (pondelok). Žiakom sa bude podávať strava. Vyučovanie a prevádzka školy budú prebiehať v riadnom režime.

          • Pozor zmena!!! Karanténa vo 8.triede!!!

          • Milí rodičia a žiaci z 8.triedy, z dôvodu pozitivity na Covid 19 u jednej žiačky z 8.triedy, prechádzajú žiaci 8.triedy, opäť  do 5-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény) – kombinovaná forma vyučovania!!!  Prezenčné vyučovanie pre všetkých začína 16.2.2022 (v  stredu). Bližšie informácie Vám milí rodičia a žiaci poskytne triedna učiteľka.

          • Mimoriadny oznam!!!

          • Vedenie školy v spolupráci so zriaďovateľom a RÚVZ vo V.Krtíši, oznamuje rodičom a žiakom školy, že z dôvodu potvrdeného ochorenia COVID 19, nebude vývarovňa na Obecnom úrade pre základnú školu v prevádzke od 10.02.2022 až do odvolania. Žiakom sa nebude podávať strava. Rozvrh hodín bude upravený, zatiaľ od štvrtku 10.02.2022 do piatku 11.02. 2022. Informácie poskytnú triedni učitelia. Prosíme všetkých o maximálne dodržiavanie preventívnych epidemiologických opatrení. Sledujte web stránku školy, o prípadných zmenách Vás budeme informovať.  Správu sme sa dozvedeli podvečer, ospravedlňujeme sa za zverejnenie oznamu v pozdných hodinách.

          • Opäť zmena!!! Karanténa v 3. a v 6. triede!!!

          • Vážení rodičia žiakov v 3. a 6. triede, milí žiaci! Narástol počet pozitívne testovaných žiakov. Po prejednaní s RÚVZ vo V.Krtíši, z dôvodu pozitivity na Covid 19 u jednej žiačky z 3.triedy a jednej žiačky zo 6.triedy, žiaci týchto tried prechádzajú do 5-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény) – kombinovaná forma vyučovania!!! Prezenčné vyučovanie pre 3. a 6. triedu začína 8.2.2022 (v utorok). Milí rodičia, bližšie informácie Vám poskytnú triedni učitelia.

          • Karanténa vo 8. a 9. triede!!!

          • Milí rodičia, milí žaci z 8. a 9.triedy, z dôvodu pozitivity na Covid 19 u jednej žiačky z 8.triedy a dvoch ďalších žiačok 9.triedy, žiaci 8. a 9. triedy prechádzajú do 5-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény) – kombinovaná forma vyučovania!!! Prezenčné vyučovanie pre všetkých začína 7.2.2022 (v pondelok). Bližšie informácie Vám milí rodičia poskytnú triedni učitelia.

          • Mimoriadny oznam pre rodičov a žiakov 9.triedy!!!

          • Vedenie školy, na základe pokynov MŠVVaŠ v súlade so Školským semaforom, oznamuje rodičom a žiakom 9.triedy, že z dôvodu potvrdeného ochorenia COVID 19 u jednej žiačky 9.triedy, prechádzajú deviataci do 5-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény) – kombinovaná forma vyučovania!!! Prezenčné vyučovanie pre všetkých začína 3.2.2022 (vo štvrtok). V prípade otázok kontaktujte triedneho učiteľa.

          • "Program Spolu múdrejší 3 na našej škole"

          • Naša škola bola úspešne vybraná plniť program „Spolu múdrejší 3“, cieľom ktorého je podporiť tie základné školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov, vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania. Program na našej škole trvá od 1.2. do 31.5.2022. Motivačný plagát v prílohe nižšie.

          • Usmernenie - nástup detí MŠ a žiakov ZŠ v pondelok 10.01.2022

          • Najneskôr v pondelok 10.01. 2022 ráno, pred nástupom do MŠ a ZŠ je potrebné odovzdať „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa - žiaka, odovzdávajte cez edupage.  Ranný filter, meranie teploty, dezinfekcia rúk - obvykle, pred vstupom do MŠ a ZŠ. Žiaci ZŠ a všetci zamestnanci školy majú v interiéri školy povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest podľa „Školského semaforu“. Výnimku z karantény si môžu prostredníctvom edupage uplatniť „OP - očkovaní, prekonaní“. Žiaci, ktorí majú prostredníctvom školy objednané samotesty, povinne predkladajú cez edupage výsledky samotestov 2 x týždenne, odporúčame v pondelok a vo štvrtok. Krúžková činnosť v obmedzenom režime. Vyučovanie v ZŠ, prevádzka v MŠ, v ŠKD a v ŠJ - v režime prísneho dodržiavania protiepidemiologických podmienok.

          • Vyučovanie v MŠ a ZŠ obnovené 10.01.2022

          • Podľa oficiálneho vyjadrenia MŠVVaŠ SR deti MŠ a žiaci ZŠ nastúpia do MŠ a ZŠ 10. januára 2022. Školy sa budú riadiť manuálom "Školský semafor". V prípade pozitivity COVID 19 môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie môže spraviť len regionálny hygienik. Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. Na školách budú podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška. Podrobnejšie informácie nájdete na www.minedu.sk

          • Sviatočný pozdrav

          • Posielame Vám hudobný adventný a vianočný pozdrav, v podaní žiakov speváckeho oddelenia SZUŠ PinkHarmony - Zvolen, ktorého súčasťou sú aj žiaci našej ZŠ Petronela Hudáková, Alexandra Kováčová, Sebastian Uhrin. Prajeme príjemné prežitie sviatkov a v roku 2022 veľa osobných i pracovných úspechov. Link na YouTube, kde si záznam môžete pozrieť, vypočuť: https://www.youtube.com/watch?v=6CErPOXouFE. 

            Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=6CErPOXouFE

          • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok"

          • Štvrtáci sa zapojili do 4.ročníka celoslovenskej výzvy ,,KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK", kde seniorom naplnili krabičky niečím sladkým, slaným, teplým, mäkkým, voňavým, zábavným. Pripravili tak pre dedkov i babky z domovov, ktorí trávia najkrajšie sviatky v roku sami bez svojich rodín, krásne prekvapenia. Svojimi darčekmi plnými lásky určite zahrejú nejednu dušičku a vyčarujú im široký úsmev. Tešíme sa, že sme mohli svojou maličkosťou prispieť ku krajším Vianociam tým, ktorí si to najviac zaslúžia.

          • "Vianočná pohoda v ZŠ"

          • Príchodom posledného mesiaca v roku nás na každom kroku pohladká vianočná atmosféra v podobe lásky, priateľstva, pokory, pokoja, darčekov  i pocitu rodinnej pohody. Aj naša „školská rodina“ sa potešila všetkým vianočným aktivitám, ktoré sa realizovali na našej škole. Nechýbala vianočná výzdoba chodby za asistencie našich deviatakov, taktiež výzdoba vlastných tried, sladká nádielka sv. Mikuláša, každodenné výzvy a úlohy zo spoločného školského kalendára, vianočné posedenie s triednymi učiteľmi vo svojich triedach, púšťanie vianočných kolied a pesničiek počas prestávok na hlavnej chodbe. Všetky aktivitky si môžete pozrieť i v našej galérii fotiek.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje